1.100 θέσεις εργασίας χάνονται στη Χαλκιδική με την αναστολή εργασιών στις Σκουριές

1.100 θέσεις εργασίας χάνονται στη Χαλκιδική με την αναστολή εργασιών στις Σκουριέςlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 12-01-2016 ώρα 18:52:09

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold δήλωσε ότι οι άδειες που χρειάζεται η ελληνική θυγατρική Ελληνικός Χρυσός είναι όμηροι σε πολιτικές αποφάσεις. Τόνισε ότι η εταιρεία δεν έλαβε υπόψη της το πολιτικό κόστος της επένδυσης.

Περίπου 1.100 θέσεις εργασίας, οι 600 μέσα στους επόμενους μήνες και οι υπόλοιπες 500 σε βάθος χρόνου, χάνονται ή πρόκειται να χαθούν στη Χαλκιδική μετά την αναστολή των επενδύσεων και των εργασιών που ανακοίνωσε η καναδική πολυεθνική Eldorado Gold, καταγγέλλοντας την «ανοιχτά συγκρουσιακή» συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Ράιτ δήλωσε ότι οι άδειες που χρειάζεται η ελληνική θυγατρική Ελληνικός Χρυσός είναι όμηροι πολιτικών αποφάσεων. Προσέθεσε ότι δεν υπάρχει ειλικρίνεια από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο κ. Ράιτ ανέφερε ότι ενώ έλληνες υπουργοί έρχονται στην Βοστόνη και την Νέα Υόρκη και παρακαλούν για επενδύσεις , το μόνο παράδειγμα επενδύσεων είναι η Eldorado Gold. «Πείτε μου εμείς μπορούμε να γίνουμε το παράδειγμα για την Ελλάδα διερωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και συμπλήρωσε ότι το πολιτικό παιχνίδι για την επένδυση δεν το είχαν υπολογίσει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από αντιπολίτευση στήριζε την μη εκτέλεση της επένδυσης. Τώρα που έγινε κυβέρνηση, έχει υποσχεθεί σε μια μειοψηφία και στους τοπικούς βουλευτές να μην συνεχίσει», είπε.

Ο κ. Ράιτ τόνισε ότι ο καναδικός όμιλος έχει σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και έχει τηρήσει όλα τα περιβαλλοντικά στάνταρτ. «Θα έχουμε συναντήσεις και ενημέρωση με διεθνείς αναλυτές όταν ανοίξουν οι αγορές στην Νέα Υόρκη για το μέλλον της επένδυσης. Το είχαμε πει εδώ και καιρό ότι αν δεν υπάρχει περιβάλλον σωστό τότε θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της Eldorado Gold διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας να φύγει από την Ελλάδα, αλλά δίνει πλέον τον λόγο σε παγκόσμιους επενδυτές. «Αν φύγουμε, να βγει και να μας το ζητήσει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Στις 16:30 ο κ. Ράιτ θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του ΣΕΒ, ενώ στις 18:00 θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Skai.gr

1.100 θέσεις εργασίας χάνονται στη Χαλκιδική με την αναστολή εργασιών στις Σκουριές νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός