Σκέψου…. Θετικά!

Σκέψου…. Θετικά!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 18-03-2014 ώρα 8:43:52

Γέμισες τη ζωή σου προβλήματα που καλείσαι ν’ αντιμετωπίσεις. Κατανοώ ότι καθημερινά βρίσκεσαι απέναντι από δυσκολίες, προκλήσεις και βάσανα εξ’ αιτίας της πολυπλοκότητας των ανθρωπίνων σχέσεων αλλά και του κοινωνικού τοπίου μέσα στο οποίο ζούμε.

Αναρωτήθηκες ποτέ το λόγο για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους δίχως δυσκολία ενώ παράλληλα κάποιοι άλλοι παραδίδονται στο βάρος δημιουργώντας αδιέξοδα;  Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί μερικοί με ευκολία ευστοχούν σημειώνοντας συνεχείς επιτυχίες ενώ άλλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με συνεχείς αποτυχίες;

 Ίσως πιστεύεις ότι είναι θέμα τύχης αποδίδοντάς τα όλα στην καλή ή κακή τύχη…. Εγώ θεωρώ ότι το τυχαίο  δεν υφίσταται, είναι ανύπαρκτο, είναι μια υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση με το τι συμβαίνει στη ζωή μας. Όλα σχετίζονται με το νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος. Εμείς είμαστε οι δημιουργοί της ζωής μας, ότι μας συμβαίνει είναι η αντανάκλαση αυτού που είμαστε. Ας σταματήσουμε λοιπόν να επιρρίπτουμε ευθύνες στους άλλους ή στην τύχη μας και ας αναλάβουμε τη διαχείριση της ζωής μας.

Ναι …καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να αποδεχθείς ότι εσύ έχεις δημιουργήσει την πραγματικότητα στην οποία ζεις. Όμως αυτή είναι η μόνη Αλήθεια. Εσύ έχεις αποκλειστικά την υπευθυνότητα της ζωής σου. Όλα όσα βιώνεις δημιουργήθηκαν από τις σκέψεις σου. Αυτές αποτελούν τη βάση κάθε πράξης σου κάθε στιγμή της ζωής σου κάθε αντίδρασής σου στα γεγονότα που σου παρουσιάζονται.  Άρα ο μόνος τρόπος για να βελτιώσεις τη ζωή σου είναι να σκέφτεσαι θετικά, αισιόδοξα όλες τις ώρες της ημέρας.

Βρες ένα τρόπο να δημιουργήσεις ένα σύστημα που να σε βοηθάει να ξεπερνάς οτιδήποτε αρνητικό μοτίβο υπάρχει στο υποσυνείδητό σου.

Δώσε την πολύτιμη δυνατότητα στον εαυτό σου να απομακρύνει τον αρνητισμό για να καταφέρει να απολαύσει τα οφέλη της θετικής σκέψης!

Τέλος ως κατακλείδα θα προσθέσω τα σοφά λόγια ενός μεγάλου στοχαστή:

  “Προσέξτε τις σκέψεις σας γιατί γίνονται λέξεις

   Προσέξτε τις λέξεις σας γιατί γίνονται πράξεις

   Προσέξτε τις πράξεις σας γιατί γίνονται συνήθειες

   Προσέξτε τις συνήθειές σας γιατί γίνονται ο χαρακτήρας σας

   Προσέξτε τον χαρακτήρα σας γιατί γίνεται το πεπρωμένο σας”

                                               Μαχάτμα Γκάντι

 

Σε φιλώ, σε χαιρετώ, σου εύχομαι να σκέφτεσαι πάντα θετικά.

 

 

Σκέψου… πριν μιλήσεις!

 

Σκέψου…. Θετικά! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news,θετική σκέψη,ψυχολογία,thetikh skepsh,psycologia

Γιώτα Παπαδοπούλου

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

 • Σκέψου…. Θετικά!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  18-03-2014 Σκέψου…. Θετικά!

  Γέμισες τη ζωή σου προβλήματα που καλείσαι ν’ αντιμετωπίσεις. Κατανοώ ότι καθημερινά βρίσκεσαι απέναντι από δυσκολίες, ...

 • Πες ….. Ευχαριστώ!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  04-03-2014 Πες ….. Ευχαριστώ!

  Μη δυσκολεύεσαι ν’ ασκήσεις την ευγνωμοσύνη και την καλοσύνη μέσα σου γιατί αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν τη δόνηση της ...

 • Η Γλώσσα της Ψυχής σου!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  24-02-2014 Η Γλώσσα της Ψυχής σου!

  Πόσο καλά γνωρίζεις τη γλώσσα της ψυχής.… αυτή είναι η αληθινή, αυτή σε ευαισθητοποιεί βοηθώντας σε ν’αναπτυχθείς και να ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός