Πες ….. Ευχαριστώ!

Πες ….. Ευχαριστώ!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 04-03-2014 ώρα 0:56:25

Μη δυσκολεύεσαι ν’ ασκήσεις την ευγνωμοσύνη και την καλοσύνη μέσα σου γιατί αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν τη δόνηση της αληθινής αγάπης επειδή διασπούν κάθε εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και τους γύρω σου, ανάμεσα σε σένα και το σύμπαν. Άλλωστε γνωρίζεις ότι πίσω από κάθε συμβάν και κάθε πρόσωπο που περνάει από τη ζωή σου  υπάρχει ένα μήνυμα για σένα, για την εξέλιξή σου. Άδραξε το μήνυμα πέρα από το πώς ένοιωσες ή πως σου συμπεριφέρθηκε το κάθε άτομο και νιώσε ευγνώμων που μπόρεσες να κάνεις τη μεγαλύτερη πρόοδο στη συνειδητοποίηση του εαυτού σου.

Εσύ πιστεύεις ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που ήδη κατέχεις στη ζωή σου, δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο…. λίγο ή πολύ, τόσο από άποψη των προσωπικών σου ταλέντων όσο και του οικονομικού σου πλούτου. Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που όχι μόνο δε μιζεριάζουν μα ενισχύουν τη ζωή τους νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχουν, γνωρίζοντας ότι έτσι βρίσκονται στη σωστή θέση για να ζητήσουν και να λάβουν τα καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα. Δηλαδή, θέλουν κάτι… θα το πάρουν μετά θ’ αρχίσουν να επιθυμούν κάτι άλλο και ούτω καθεξής πάντα όμως νιώθοντας ευχαριστημένοι με αυτό που έχουν γιατί όλα συμβαίνουν μόνο και μόνο επειδή δεν ξεχνούν το σημαντικότερο βήμα στη διαδικασία της ζωής: Την Ευγνωμοσύνη. Όντας απόλυτα ευγνώμονες για ότι έχουν, αισθάνονται  αγάπη και ευτυχία με αποτέλεσμα να ανοίγονται όλο και περισσότερο προς τη ζωή και τη ροή της.

Σου ομολογώ ότι από τότε που έστρεψα την προσοχή μου στην ευγνωμοσύνη άλλαξε η ζωή μου. Άρχισα να λέω ευχαριστώ για τον ήλιο που φωτίζει κάνοντας υπέροχη τη μέρα μου, για την υγεία μου, για τη δύναμη που δημιουργώ τη ζωή μου, για την επίγνωσή μου, για την ειρήνη που μεγαλώνει μέσα μου, γιατί πλέον πιστεύω τις δυνατότητές μου.

Λέω ευχαριστώ για τα χρόνια που έζησα, για τους ανθρώπους που συνάντησα, για τα τραύματα που μου έμαθαν πως να γίνω ισχυρή και να προχωρήσω παραπέρα.

Λέω ευχαριστώ σε αυτούς που ζήτησαν τη βοήθειά μου γιατί μου έμαθαν να προσφέρω, βοηθώντας έτσι τον εαυτό μου.

Λέω ευχαριστώ σε όσους αρνήθηκαν να με βοηθήσουν γιατί μου δίδαξαν τις μάταιες προσδοκίες.

Λέω ευχαριστώ σε όσους μου φέρθηκαν με αχαριστία γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία να μάθω τη συγχώρεση.

Λέω ευχαριστώ σε όσους βρίσκονται μαζί μου στις λύπες και τις χαρές, μοιράζονται τα χαμόγελά μου, σκουπίζουν τα δάκρυά μου, ζεσταίνουν την αγκαλιά μου.

Δοκίμασε κι εσύ να γεμίσεις την ψυχή σου από ευγνωμοσύνη για ότι κάνεις και ότι σου δίδεται σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι σου στη ζωή. Δοκίμασέ το προκαλώντας οποιονδήποτε αρνείται την ομορφιά της. Δοκίμασέ το και μάλιστα σε μια εποχή σαν τη δική μας όπου ο υλισμός και ο ατομισμός έχουν ξεπεράσει κάθε ηθικό φραγμό…. Eσύ μην αρνείσαι το χαμόγελο, μη στερείς από τον εαυτό σου την πραγματική ευκαιρία για να ευτυχήσεις.

Σε χαιρετώ, σου λέω ευχαριστώ που διέθεσες το χρόνο σου για την ανάγνωση.

 

 

Σκέψου… πριν μιλήσεις!

 

Πες ….. Ευχαριστώ! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news,ευγνωμοσύνη,καλοσύνη,αυτογνωσία,ψυχολογία,eygnwmosynh,aytognwsia,psycologia

Γιώτα Παπαδοπούλου

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

 • Σκέψου…. Θετικά!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  18-03-2014 Σκέψου…. Θετικά!

  Γέμισες τη ζωή σου προβλήματα που καλείσαι ν’ αντιμετωπίσεις. Κατανοώ ότι καθημερινά βρίσκεσαι απέναντι από δυσκολίες, ...

 • Πες ….. Ευχαριστώ!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  04-03-2014 Πες ….. Ευχαριστώ!

  Μη δυσκολεύεσαι ν’ ασκήσεις την ευγνωμοσύνη και την καλοσύνη μέσα σου γιατί αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν τη δόνηση της ...

 • Η Γλώσσα της Ψυχής σου!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  24-02-2014 Η Γλώσσα της Ψυχής σου!

  Πόσο καλά γνωρίζεις τη γλώσσα της ψυχής.… αυτή είναι η αληθινή, αυτή σε ευαισθητοποιεί βοηθώντας σε ν’αναπτυχθείς και να ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός