Διαβάστε εδώ πιο είναι το μεγαλύτερο λάθος του Ομπάμα!

Διαβάστε εδώ πιο είναι το μεγαλύτερο λάθος του Ομπάμα!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 12-04-2016 ώρα 0:22:45

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι το χειρότερο σφάλμα που «πιθανόν» διέπραξε ήταν το γεγονός ότι δεν συνέχισε να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης που διαμορφώθηκε μετά την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη το 2011 η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

Σε ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News σχετικά με το «χειρότερο σφάλμα» που έχει διαπράξει, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε:

«Πιθανόν το ότι δεν εφάρμοσα ένα σχέδιο για το "μετά", την επόμενη ημέρα μιας, όπως πιστεύω, δικαιολογημένης επέμβασης στη Λιβύη».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αναγνωρίσει επανειλημμένα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έπρεπε να κάνουν περισσότερα μετά την επέμβαση στη Λιβύη, όπου μια συμμαχία με επικεφαλής τη Γαλλία και τη Βρετανία, την οποία κατόπιν υποστήριξε και το ΝΑΤΟ, διεξήγαγε το 2011 αεροπορικές επιδρομές.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί στο θέμα ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, αναγνωρίζοντας ότι η Ουάσιγκτον φέρει μερίδιο ευθύνης.

«Η Λιβύη έχει βυθιστεί στο χάος» παραδεχόταν στα μέσα Μαρτίου ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό The Atlantic.

Μετά την πτώση του Καντάφι, το λιβυκό Κράτος κατέρρευσε, οι αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις συνέχισαν να ερίζουν για την εξουσία και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επωφελήθηκε από την κατάσταση για να επιδείξει την ισχύ της.

«Όταν διερωτήθηκα για ποιο λόγο όλο αυτό είχε άσχημη έκβαση, συνειδητοποίησα ότι είχα πεισθεί ότι οι Ευρωπαίοι, δεδομένης της εγγύτητας της Λιβύης, θα εμπλακούν περισσότερο έπειτα». Κατόπιν άφησε αιχμές εναντίον των συμμάχων του κι ιδιαίτερα εναντίον του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τον οποίο είπε ότι στη συνέχεια «την προσοχή του απέσπασαν άλλα θέματα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ πιο είναι το μεγαλύτερο λάθος του Ομπάμα! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός