Πέτρος Δουρδουμπάκης: Άσημος Μεταξύ Διασήμων

Πέτρος Δουρδουμπάκης: Άσημος Μεταξύ Διασήμωνlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 30-09-2014 ώρα 17:29:54

οι σκιές μαρτυρούν την ύπαρξη...ένα αχνό φως αρκεί για να τις αναδείξει. Οι σκιές χάνονται στα πολλά τα φώτα...

 

Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης είναι ενεργός συνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός. Γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1961 στην Αριδαία, περνά εκεί τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής του οπότε και μετακομίζουν οικογενειακώς στον Αυλώνα και μάλιστα απέναντι από το στρατόπεδο από το οποίο θα βγουν δύο χρόνια αργότερα τα τεθωρακισμένα για το πραξικόπημα, όπως μαρτυρά χαρακτηριστικά ο δημιουργός.

Στην Αθήνα θα σπουδάσει υποκριτική στη σχολή του Πέλου Κατσέλη και παράλληλα θα κάνει και μουσικές σπουδές. Σε μία αγωνιώδη προσπάθεια για συμβίωση των δυο καλλιτεχνικών πλευρών του θα συνεργαστεί τόσο με το Μάνο Χατζιδάκι στην '' Πορνογραφία '', όσο και με το Γιάννη Τσαρούχη σε θεατρικές παραστάσεις. Εν τω μεταξύ δανείζει τη φωνή του και στο ραδιόφωνο όπου εκπέμπει από το Ά Πρόγραμμα της ΕΡΑ μαζί με τη Μαρία Ρεζάν.

Η κλίση του όμως προς τη μουσική διαφαίνεται με τη συμμετοχή του στους Ά και ΄Β αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού της Κέρκυρας το ΄81 και ΄82 αντίστοιχα και πιστοποιείται το ΄85 όταν απολύεται από το στρατό και παρατά την ενασχόλησή του με το θέατρο για να αφοσιωθεί με τη μουσική. Η απόφαση αυτή θα μας δώσει πολλά στολίδια και μεταξύ τους μικρά διαμάντια όπως οι ''Τυφλές Ελπίδες'', το ''Κόκκινο Κρασί'', το ''Ταξιδιάρικο πουλί'', το '' Ό,τι Άναψε θα σβήσει'', ''Μη Σταματάς'' και άλλα.

Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα καλλιτέχνη που είναι γνωστός από αυτούς- και μόνο- που ο ίδιος θέλει να είναι. Δημιουργού που δεν αγχώνεται για να δημιουργήσει, που δε νιώθει την πίεση του κοινού του για κάτι καινούριο πολύ απλά γιατί σε όλη την πορεία του επέλεξε να είναι πίσω από τη λεζάντα. Παρά τις 11 ήδη δισκογραφικές του δουλειές, οι προσωπικές είναι λίγες. Στις συνεργασίες του με Λέκκα, Θαλασσινό, Λεγάκη, Γλυκερία, Κανά, και άλλους ήταν πάντα ο άγνωστος, ο άσημος μεταξύ διασήμων και αυτό εκ πεποιθήσεως. Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης συνεχίζει να σκαλίζει δημιουργήματα στο στούντιο που διατηρεί στο Μαρούσι μαζί με το Γιώργο Δουρδουμπάκη, μόνιμο συνεργάτη του στις περισσότερες δουλειές. Εμείς θα του ευχηθούμε να είναι καλοφωτισμένος και όσοι ως τώρα δεν τον ξέραμε ας χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο για να τον ανακαλύψουμε...

Πέτρος Δουρδουμπάκης: Άσημος Μεταξύ Διασήμων νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Νικόλας Αγροτικός

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός