Οδηγήστε στην Ατλαντική Οδό, ένας δρόμος-σερπαντίνα στη Νορβηγική Θάλασσα

Οδηγήστε στην Ατλαντική Οδό, ένας δρόμος-σερπαντίνα στη Νορβηγική Θάλασσαlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 04-06-2013 ώρα 10:47:44

Η Ατλαντική Οδός στη Νορβηγία αποτελεί μια από τις πιο γραφικές διαδρομές σε όλο τον πλανήτη. Συνδέει τα νησάκια ενός αρχιπελάγους στη Νορβηγική Θάλασσα με την ηπειρωτική χώρα και αποτελεί μέρος της Επαρχιακής Οδού 64.

Τα 8,4 χιλιόμετρα του συγκεκριμένου τμήματος της διαδρομής αποτελείται από πολλές στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες που φτάνουν τόσο κοντά στη θάλασσα ώστε τα κύματα πολύ συχνά σκάνε πάνω στα αυτοκίνητα. Η διαδρομή περιλαμβάνει επτά γέφυρες και τέσσερα σημεία για να απολαμβάνουν οι οδηγοί τη θέα. Μια από τις γέφυρες έχει σχεδιαστεί με τρόπο που προβλέπει τη χρήση της από ψαράδες, αφού η περιοχή είναι δημοφιλής για το άφθονο ψάρεμα.

Η διαδρομή είχε αρχικά σχεδιαστεί για σιδηρόδρομο αλλά τα πλάνα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Τη δεκαετία του '70 έγιναν τα πρώτα σχέδια κατασκευής του δρόμου, η οποία τελικά ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1983. Η κατασκευή της συνάντησε πολλά εμπόδια, μεταξύ των οποίων και 12 τυφώνων! Το κόστος της έφτασε τελικά τις 122 εκατομμύρια Νορβηγικές κορώνες (~16 εκατομμύρια ευρώ) και δόθηκε στην κυκλοφορία τον Ιούλιο του 1989.

Η οδήγηση στην Ατλαντική Οδό είναι μια μοναδική εμπειρία που μοιάζει σε πολλά σημεία με τρενάκι του λούνα παρκ, προσελκύοντας αυτοκινητιστές και μοτοσικλετιστές από όλο τον κόσμο. Έχει ανακηρυχθεί αξιοθέατο πολιτιστικής κληρονομιάς και εθνική τουριστική διαδρομή, ενώ έχει βραβευτεί ως το οικοδομικό έργο του αιώνα στη Νορβηγία.

Δείτε παρακάτω μερικά βίντεο που μεταφέρουν αυτή τη μοναδική οδηγική εμπειρία στην οθόνη του υπολογιστή σας:

skai.gr

Οδηγήστε στην Ατλαντική Οδό, ένας δρόμος-σερπαντίνα στη Νορβηγική Θάλασσα νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός