Πάμε μια βόλτα στο υπέροχο Γαλαξίδι

Πάμε μια βόλτα στο υπέροχο Γαλαξίδιlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 13-04-2013 ώρα 19:32:10

Το Γαλαξίδι συνδυάζει τη θάλασσα με τη χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα.

Είναι χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978 και βρίσκεται κοντά στην Αράχωβα και στους Δελφούς.

Έχει μικρά ζεστά κουτούκια, πολλά αρχοντικά κτίρια που είναι ό,τι πρέπει για ένα διήμερο ξεκούρασης.

μπορείται να επισκεφτείτε:

- Αρχαιολογικό μουσείο

Πολλά αρχαιολογικά ευρήματα έχει δώσει κατά καιρούς η γη του Γαλαξιδίου, από τυχαίες, ή συστηματικές ανασκαφές. Από αυτά τα ευρήματα τα περισσότερα και ίσως τα πλέον αξιόλογα, έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, στο Βρετανικό Μουσείο, ή στο Μουσείο του Λούβρου, κάποια βρίσκονται στην Αθήνα και ένα μέρος υπάρχει στην αρχαιολογική συλλογή του Μουσείου Γαλαξιδίου. Το κτίριο που στεγάζει σήμερα το Μουσείο κτίσθηκε το 1868-1870 επί δημαρχίας Δεδούση Ε. Χαρδαβέλλα.

- Εθνολογικό Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου

Το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο Γαλαξιδίου είναι ένα από τα πρώτα και τα καλύτερα της χώρας. Στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο, το οποίο χτίσθηκε το 1870, επί Δημαρχίας Δεδούση Χαρδαβέλλα και μέχρι το 1880 στέγασε το σχολείο θηλέων. Μετέπειτα στέγασε την Αστυνομία και το Δημαρχείο, μέχρι το 1979, που το Δημαρχείο μεταφέρθηκε στο κτίριο Τσαλαγγύρα, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.

- Λαογραφικό μουσείο

Το 1955 οι κληρονόμοι του Π.Σ.Αγγελή (1814-1897) δώρισαν στην κοινότητα Γαλαξιδίου την παλιά αρχοντική οικία τους, με αρκετή έκταση γύρω της, με σκοπό τη στέγαση του Γυμνασίου, ή οιουδήποτε άλλου Δημοσίου εκπαιδευτηρίου, τη στέγαση των γραφείων της κοινότητας, ή τη στέγαση Μουσείου. Στεγάστηκαν εκεί το Γυμνάσιο, το μετέτρεπαν Γενικό Γυμνάσιο σε Ναυτικό και αργότερα πάλι το Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο. Σήμερα στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο.

- Παρθεναγωγείο

Το ωραίο νεοκλασικό κτήριο, το "Δημοτικό Σχολείο των κορασίων", ή Παρθεναγωγείο, κτίσθηκε το 1880 επί Δημαρχίας Ν. Α. Λουκέρη (1833-1904). Έχει επιβλητική είσοδο (οι στήλες της εισόδου είναι Κορινθιακού ρυθμού), είναι διώροφο κτίριο σε σχήμα Τ, μεγάλη αίθουσα κάτω, με πολλά παράθυρα και στο δεύτερο πάτωμα άνετες αίθουσες. Χρησιμοποιήθηκε ως σχολείο θηλέων μέχρι το 1928-1929. Έκτοτε μόνο η μεγάλη αίθουσα χρησιμοποιείται κατά καιρούς ως αίθουσα θεάτρου, συγκεντρώσεων, συνεδρίων, εκθέσεων κ.λ.π.

 

Πάμε μια βόλτα στο υπέροχο Γαλαξίδι νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός