Έκθεση Κρασιού: Οινόραμα 2014

Έκθεση Κρασιού: Οινόραμα 2014live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 25-02-2014 ώρα 15:49:19

Σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα, φέτος, σε νέο χώρο, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας. Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωσή του το «Οινόραμα 2014» δεί- χνει τη δυναμική του με τον αριθμό των συμμετο- χών, το πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων και τις δράσεις επικοινωνίας που έχουμε σχεδιάσει από την πλευρά μας.

Περισσότερες από 135 οινοποιίες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, μαζί με αρκετούς εισαγωγείς και εμπορικά δίκτυα κρασιού. Εντυπωσιακή είναι και η ανταπόκριση των εταιρειών αμπελοοινικού εξοπλισμού που καλύ- πτουν το 30% περίπου της έκθεσης. Σημειώνουμε ότι έχουν απομείνει ελάχιστα περίπτερα προς ενοικίαση.

Και φέτος το "Οινόραμα" θα προσελκύσει όλους όσοι ασχολούνται σοβαρά με την παραγωγή, την εμπορία και την κατανάλωση του κρασιού στην Ελλάδα γεγο- νός που αναδεικνύει την έκθεσή μας ως μοναδική στο είδος της αφού πρωταγωνιστής σ'αυτή είναι το κρασί. Ειδικώς για φέτος, στόχος μας είναι να προσελκύσου- με τα νεανικά κοινά δίνοντας τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν το κρασί από τους καλύτερους αλλά και στους παραγωγούς την ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν τους καταναλωτές των προϊόντων τους.

Στο Οινόραμα θα λανσαριστούν δεκάδες νέες ετι- κέτες ενώ όλος ο κλάδος περιμένει με μεγάλη ανυ- πομονησία να δοκιμάσει τα κρασιά της νέας εσοδεί- ας (2013) που θεωρείται μία από τις καλύτερες όλων των εποχών!

Πλήθος παραλλήλων εκδηλώσεων πλαισιώνουν και φέτος την έκθεση, πιστοποιώντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μαρτίου, στις 16:00, και θα ολο- κληρωθεί τη Δευτέρα 10/3, στις 18:00. Η είσοδος για τους επαγγελματίες είναι δωρέαν (προεγγραφή στο www.oenorama.com) ενώ για τους καταναλωτές-επισκέπτες το εισιτήριο κοστίζει 8€. Το Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, ενιαίος χώρος 7.000 τ.μ. βιομηχανικού σχεδιασμού, είναι ιδανικός για τη φιλοξενία του Οινοράματος. Το Οινόραμα είναι εύκολα προσβάσιμο με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και διαθέτει απεριόριστους χώρους στάθμευσης.

Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμ- βάνονται στο πρόγραμμα και του φετινού Οινο- ράματος. Από τελετές βράβευσης μέχρι κάθετες γευστικές δοκιμές! Οι οινοχόοι θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνι- σμού τους, οι οινολόγοι θα βραβεύσουν εταιρεί- ες-προμηθευτές του αμπελοοινικού κλάδου και ο Διαγωνισμός της Θεσσαλονίκης θα απονείμει τα βραβεία του. Οινολόγοι, δημοσιογράφοι και γευσιγνώστες θα παρουσιάσουν κρασιά σε συ- γκριτικές γευστικές δοκιμές, ενώ συζητήσεις και διαλέξεις θα «τρέχουν» παράλληλα με την έκθε- ση όλη μέρα. Μερικά από τα πιο επίκαιρα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Η Νέα Γενιά Ελλήνων Οινοποιών, Η Βιολογική Πιστοποίηση Οίνων, Η Λελογισμένη Κατανάλωση Κρασιού, Οι Σπάνιες Κρητικές Ποικιλίες, Η Τάση των Wine Bar και Η Σχέση της Νέας Ελληνικής Κουζίνας με το Επώ- νυμο Ελληνικό Κρασί.

Για 5η φορά το Οινόραμα προτείνει στους επισκέ- πτες του την «Πλατεία Γευσιγνωσίας», μία «έκθεση μέσα στην έκθεση», που θα φιλοξενηθεί σε δικό της χώρο, μέσα σε μία εντυπωσιακή τέντα 250 τ.μ. που θα στηθεί έξω από το Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκί- ας. Η είσοδος στην Πλατεία Γευσιγνωσίας επιτρέπε- ται μόνον στους επαγγελματίες του κρασιού, οι οποί- οι μπορούν να δοκιμάσουν συγκεντρωμένα μερικά από τα καλύτερα κρασιά της έκθεσης, ταξινομημένα ανά περιοχή και προέλευση. Κάθε κρασί συνοδεύε- ται από ειδική φόρμα με τα χαρακτηριστικά του, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό φροντίζει για τις καλύτερες δυνατές συνθήκες γευστικής δοκιμής των κρασιών.

Η Οινοτεχνία, το κομμάτι του Οινοράματος που αφορά τα αμπελοοινικά εφόδια και εξοπλισμό, κα- τέχει και φέτος περίοπτη θέση στο Οινόραμα. Καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο τμήμα της έκθεσης θα πα- ρουσιάσει και πάλι την αιχμή της τεχνολογίας του κλάδου. Καταξιωμένος χρηστικά εξοπλισμός αλλά και σύγχρονες καινοτομίες θα βρί- σκονται στα περίπτερα των εκθε- τών της Οινοτεχνίας στο Οινόραμα 2014, ενώ οι εκθέτες και τα στελέ- χη τους θα είναι έτοιμοι και πρό- θυμοι να ενημερώσουν κάθε ενδι- αφερόμενο.

ΠΡΟΒΟΛΗ Φέτος εντείνουμε την προ- βολή της έκθεσης και των εκ- θετών. Το «Οινόραμα 2014» διαφημίζεται ήδη στην τηλε- όραση, σε όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου (NOVA) και στο κανάλι Alpha. Χορηγός επικοι- νωνίας της φετινής έκθεσης θα είναι η μεγαλύτερη free press της Αθήνας LIFO τόσο η έντυπη όσο και η ψηφιακή της έκδο- ση που καταγράφει τις περισ- σότερες επισκέψεις στο ελλη- νικό διαδίκτυο. Mία εβδομάδα πριν από την έκθεση θα διαφη- μιστούμε στις τρεις μεγαλύτερες κυριακάτικες εφημερίδες (Βήμα, Καθημερινή, Πρώτο Θέμα). Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ψηφιακή επικοινωνία με χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τόσο για να επικοι- νωνήσουμε το μήνυμά μας όσο και να εμπλέξουμε τα μεγάλα, νεανικά κοινά στην υπόθεση «ελληνικό κρασί». Για τη χρή- ση των μέσων κοινωνικής δι- κτύωσης θα λάβετε ξεχωριστό μήνυμα με τις πλατφόρμες κα- θώς και με οδηγίες μας ώστε οι εκθέτες να εισπράξουν τα μέγι- στα από τη σωστή χρήση τους.

Υπό την αιγίδα του ΣΕΟ και με τη στήριξη του Οινοράματος, δημιουργεί- ται η κίνηση των Young Greek Winemakers. Οι νέοι, σε ηλικία, έλληνες οινοποιοί, μέχρι 35 ετών, προσκαλούνται σε εκδήλωση μεταξύ τους γνω- ριμίας το Σάββατο στις 17:00, στο εστιατόριο του Οινοράματος. Η σκυ- τάλη παραδίδεται σιγά-σιγά στη νέα γενιά και το μέλλον του ελληνικού κρασιού είναι εξασφαλισμένο. Τους νέους έλληνες οινοποιούς θα χαιρετί- σει ο Πρόεδρος του ΣΕΟ Άγγελος Ρούβαλης και θα ακολουθήσει κοκτέιλ.

Έκθεση Κρασιού: Οινόραμα 2014 νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Έκθεση Κρασιού: Οινόραμα 2014

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός