Η Μέρκελ απειλεί τη Μόσχα με οικονομικές κυρώσεις!

Η Μέρκελ απειλεί τη Μόσχα με οικονομικές κυρώσεις!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 20-03-2014 ώρα 15:25:04

Οι «28» αναμένεται να συμφωνήσουν σήμερα σε μια ενιαία απάντηση στον προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, ενώ... η καγκελάριος Μέρκελ απειλεί τη Μόσχα με οικονομικές κυρώσεις.

Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση, ενώ είναι πιθανό νέο πακέτο μέτρων σε βάρος της Μόσχας. Στο τραπέζι θα τεθεί η επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στην ΕΕ σε περισσότερους αξιωματούχους και το πάγωμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.

«Η προσάρτηση της Κριμαίας απαιτεί την αποφασιστική απάντηση της Ευρώπης»

Διπλωμάτες χαρακτηρίζουν απίθανο το ενδεχόμενο λήψης οικονομικών κυρώσεων, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι χθες η Γερμανία πάγωσε συμβόλαιο ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ που είχε η γερμανική Rheinmetall με τη Μόσχα για τον εφοδιασμό κέντρου εκπαίδευσης του ρωσικού στρατού.

Την ίδια ώρα και από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου, η Άνγκελα Μέρκελ απειλεί την Ρωσία με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε περίπτωση που οξυνθεί η κατάσταση στην περιοχή. «Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία απαιτεί την αποφασιστική και ενιαία απάντηση της Ευρώπης» υπογράμμισε η καγκελάριος, η οποία προανήγγειλε την διεύρυνση του καταλόγου των ατόμων στους οποίους έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικοί περιορισμοί και πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών. Σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης η καγκελάριος Μέρκελ τόνισε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα: «Και μεταξύ αυτών θα υπάρξουν αναμφίβολα και οικονομικές κυρώσεις».

«Η Κομισιόν και το Βερολίνο προετοιμάζονται ήδη για οικονομικές κυρώσεις»

Την ίδια ώρα, ο χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ θεωρεί πιθανό τα ενδεχόμενο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, «ίσως πολύ σύντομα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Die Welt.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει έτσι, είναι πολύ πιθανό την επόμενη εβδομάδα να έχουμε επιβολή οικονομικών κυρώσεων», τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι θεωρεί δεδομένο πως «η Κομισιόν, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προετοιμάζονται ήδη για οικονομικές κυρώσεις».

Ο Έλμαρ Μπροκ, πάντως, τάχθηκε υπέρ ενός εμπάργκο σε προϊόντα εξοπλισμών και τεχνολογίες διπλού στόχου. Υποστήριξε επίσης μέτρα σε βάρος ρωσικών επιχειρήσεων και θυγατρικών τους. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να αφήνουν χώρο για συνομιλίες.

Deutsche Welle

Η Μέρκελ απειλεί τη Μόσχα με οικονομικές κυρώσεις! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Η Μέρκελ απειλεί τη Μόσχα με οικονομικές κυρώσεις!

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός