Στο 40% το «ναι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Στο 40% το «ναι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίαςlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 20-03-2014 ώρα 22:55:11

Όλο και περισσότεροι σκωτσέζοι τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας

Περίπου το 40% των Σκωτσέζων σχεδιάζουν να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί φέτος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που καταδεικνύει μια αύξηση 3% του ποσοστού των πολιτών της επαρχίας που τάσσονται υπέρ της πρότασης να τερματιστεί η ένωση με τη Βρετανία, που διαρκεί 307 χρόνια.

Η δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Panelbase, κατέδειξε ότι το 45% των ερωτηθέντων προτίθεται να ψηφίσει κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, ένα ποσοστό μειωμένο κατά 2% από την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα.

Η Σκωτία, η οποία έχει έναν πληθυσμό 5 εκατομμυρίων και πλέον κατοίκων και στα χωρικά ύδατα της οποίας βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας, θα ψηφίσει στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 για να κριθεί εάν θα ανεξαρτητοποιηθεί από τη Βρετανία.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 15%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η υποστήριξη στην ανεξαρτησία της Σκωτίας μοιάζει να κερδίζει έδαφος με σταθερούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, σύμφωνα με τρεις διαφορετικές δημοσκοπήσεις, την ώρα που εκείνοι που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία κλιμακώνουν την εκστρατεία τους.

Τον περασμένο μήνα η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε τους Σκωτσέζους ότι θα χάσουν τη λίρα εάν ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της επαρχίας, ενώ κορυφαίοι επιχειρηματίες, περιλαμβανομένων των επικεφαλής δύο πετρελαϊκών γιγάντων, της BP και της Shell, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η Σκωτία να καταστεί αυτόνομο κράτος.

Όλοι οι κάτοικοι της Σκωτίας άνω των 16 ετών μπορούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα. Εάν η πλειοψηφήσει το «ναι», η Σκωτία θα ανακηρυχθεί ανεξάρτητο κράτος την 24η Μαρτίου 2016.

newsbeast.gr

Στο 40% το «ναι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Στο 40% το «ναι» για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός