ΧÏήσιμα μυστικά για την κουζίνα σας!


Διαβάστε μερικά χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν στις μαγειρικÎς σας απÏŒπειρες...
Για να μαλακÏŽσει το χταπÏŒδι, βάλτε στην κατσαρÏŒλα Îνα φελλÏŒ κρασιοÏ.
Για ρÏζι «σπυρωτÏŒ» προσθÎστε την ÏŽρα που βράζει 3-4 σταγÏŒνες λεμονιοÏ.
Για να μη «βυθιστοÏν» οι σταφίδες. Πριν τις ρίξετε στη ζÏμη του κÎικ, πασπαλίστε τες με αλεÏρι.
Αν η ζÏμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φÏλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμÎνη με μεμβράνη.
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νÏŒστιμη και τραγανή, αν στη ζÏμη βάλετε λίγη ζάχαρη
Για να διατηρηθεί φρÎσκια η μουστάρδα, ρίξτε λίγο αλάτι στην επιφάνειά της.Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρÎσκια για πολÏ καιρÏŒ.
Αν ο πουρÎς σάς βγήκε αραιÏŒς, προσθÎστε λίγο τριμμÎνο κεφαλοτÏρι και συνεχίστε λίγο ακÏŒμη το βράσιμο. Αν βγήκε πολÏ πηχτÏŒς, αραιÏŽστε τον με λίγο γάλα.
Η φÎτα διατηρείται για περισσÏŒτερο καιρÏŒ στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχÏσετε με νερÏŒ που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.