Εξοντωτική ποινή στη Μπαρτσελόνα - Η FIFA μπλόκαρε τις μεταγραφές των Καταλανών για δύο χρόνια

Εξοντωτική ποινή στη Μπαρτσελόνα - Η FIFA μπλόκαρε τις μεταγραφές των Καταλανών για δύο χρόνιαlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 02-04-2014 ώρα 20:28:42

«Εξοντωτική» τιμωρία απαγόρευσης κάθε μεταγραφικής δραστηριότητας για δύο συνεχείς περιόδους, δηλαδή από φέτος το καλοκαίρι μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, επέβαλε η FIFA στην Μπαρτσελόνα, ως ένοχη για παραβίαση των διεθνών κανονισμών που αφορούν μεταγραφές 10 ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 18 ετών, μεταξύ του 2009 και του 2013.

Ακόμη, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA επέβαλε πρόστιμο 450.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 370.000 ευρώ) στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και 500.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 410.000 ευρώ) στην ισπανική ομοσπονδία, στην οποία δίνει προθεσμία ενός έτους για να εναρμονίσει τους κανονισμούς της με εκείνους της διεθνούς συνομοσπονδίας.

Η FIFA έχει θεσπίσει ένα αυστηρό καθεστώς που σε μεγάλο βαθμό απαγορεύει σε ανήλικους ποδοσφαιριστές να μεταγράφονται σε ομάδες εκτός της πατρίδας τους, έχοντας ως στόχο να περιορίσει το «παιδομάζωμα» στο οποίο προχωρούσαν ευρωπαϊκοί σύλλογοι, δελεάζοντας νεαρούς παίκτες από την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Ο κανονισμός αφήνει πάντως ένα «παράθυρο», υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται κάποιοι όροι που εξασφαλίζουν όχι μόνο το αγωνιστικό, αλλά και το συνολικότερο μέλλον του ανήλικου ποδοσφαιριστή. Οι μετακινήσεις αυτές ερευνώνται μέσω του συστήματος TMS (Transfer Matching System) της FIFA, το οποίο παρακολουθεί τις μεταγραφές παικτών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Μπαρτσελόνα έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια την τακτική προσέλκυσης νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, κυρίως από χώρες της Νότιας Αμερικής, τους οποίους εντάσσει στην ακαδημία της, προκειμένου να εξοικειώνονται από μικρή ηλικία με την αγωνιστική -και όχι μόνο- φιλοσοφία του συλλόγου, με κορυφαία περίπτωση φυσικά εκείνη του Λιονέλ Μέσι, τον οποίο απέκτησε σε ηλικία 14 ετών.

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA, λοιπόν, έκρινε ότι οι υπό εξέταση μεταγραφές της Μπαρτσελόνα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις εξαίρεσης από τον κανονισμό και χαρακτήρισε «σοβαρή» την παράβαση του ισπανικού συλλόγου. Από την πλευρά των καταλανών δεν έχει υπάρξει ως τώρα επίσημο σχόλιο, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα ασκήσουν έφεση.

koutipandoras.gr

Εξοντωτική ποινή στη Μπαρτσελόνα - Η FIFA μπλόκαρε τις μεταγραφές των Καταλανών για δύο χρόνια νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός