Ελεύθερο το κάπνισμα μόνο στα «μαγαζιά» του Μελισσανίδη

Ελεύθερο το κάπνισμα μόνο στα «μαγαζιά» του Μελισσανίδηlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 31-03-2014 ώρα 18:24:15

Το πολυνομοσχέδιο πέρασε άρον-άρον από τη Βουλή, ωστόσο ζήτημα είναι αν έστω οι μισοί βουλευτές ξέρουν τι έχουν ψηφίσει από την αρχή μέχρι το τέλος. Το 2011 είχε ψηφιστεί νόμος (4002/2011) που απαγόρευε το κάπνισμα στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, ώστε να αναγκάζονται οι άνθρωποι να βγαίνουν έξω για ένα τσιγάρο και να μην τζογάρουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Τρία χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου έφερε ρύθμιση που επιτρέπει το κάπνισμα στα καταστήματα του ΟΠΑΠ και την ενέταξε στο νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη και του Υπουργείου Υγείας για τις μεταμοσχεύσεις. Μετά, προφανώς αντιλήφθηκαν το μέγεθος του ατοπήματος, καθώς το κάπνισμα ευθύνεται κατεξοχήν για τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων, καρδιών και λοιπών οργάνων, οπότε πήραν πίσω τη ρύθμιση και την έκρυψαν στην υποπαράγραφο I6 του 1 άρθρου του πολυνομοσχεδίου.

Πλέον, το κάπνισμα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ επιτρέπεται, είναι ο μόνος χώρος για την ακρίβεια που επιτρέπεται, ενώ σε καφετέριες κλπ., απαγορεύεται ακόμα και η πρόβλεψη ειδικού χώρου. Το σκεπτικό είναι απλό …να μαζεύουν κόσμο τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ (συμφερόντων Μελισσανίδη πια), να τζογάρει ανενόχλητος και ανενόχλητος να καπνίζει, ώστε να μην ξεκολλήσει ούτε λεπτό από τον ….νόμιμο τζόγο.

Η υποκρισία δηλαδή στο μεγαλείο της, μαζί με «φωτογραφική» ρύθμιση που τον μόνο που ωφελεί είναι μαντέψτε ποιον; Μα και βέβαια τον άνθρωπο-επιχειρηματία –ημέτερο της κυβέρνησης, στον οποίο ο ΟΠΑΠ σχεδόν χαρίστηκε και είναι ο μοναδικός άνθρωπος, στις επιχειρήσεις του οποίου ο Έλληνας θα επιτρέπεται να είναι θεριακλής και να τζογάρει όσο θέλει.

koutipandoras.gr

Ελεύθερο το κάπνισμα μόνο στα «μαγαζιά» του Μελισσανίδη νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός