Έχετε ανείσπρακτα ενοίκια; Ορίστε πώς θα φορολογηθείτε και γι αυτά!

Έχετε ανείσπρακτα ενοίκια; Ορίστε πώς θα φορολογηθείτε και γι  αυτά!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 01-04-2014 ώρα 0:01:29

Νομοθετική ρύθμιση που ενσωματώθηκε στο πολυνομοσχέδιο αναφέρει πως θα αντιμετωπίσει η εφορία τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισέπραξαν τα ενοίκια.

Ρύθμιση που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν εισέπραξαν ενοίκια στο 2013 να τα εκχωρήσουν στο Δημόσιο, ώστε να γλιτώσουν τον φόρο.

''Εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων και από τόκους δανείων που θεωρούνται ότι έχουν αποκτηθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος και τα οποία αποδεδειγμένα δεν έχουν εισπραχθεί από το δικαιούχο, επιτρέπεται να μη συνυπολογίζονται στο συνολικό καθαρό εισόδημα του, εφόσον εκχωρηθούν στο Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα. Η εκχώρηση γίνεται με απλή έγγραφη δήλωση του υπόχρεου σε φόρο, η οποία υποβάλλεται στον αρμόδιο για τη φορολογία του προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας μέσα στο οικονομικό έτος στο οποίο τα εισοδήματα αυτά υπόκεινται σε φόρο. Μαζί με τη δήλωση αυτή παραδίδονται στον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας τα αποδεικτικά έγγραφα της εκχωρούμενης απαίτησης και με την ίδια δήλωση ο εκχωρών βεβαιώνει ότι δεν κατέχει κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο. Το Δημόσιο υποκαθίσταται στα δικαιώματα του εκχωρητή''.

Όμως δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2014 αλλά και των επόμενων ετών.

 

newsit.gr

Έχετε ανείσπρακτα ενοίκια; Ορίστε πώς θα φορολογηθείτε και γι αυτά! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Έχετε ανείσπρακτα ενοίκια; Ορίστε πώς θα φορολογηθείτε και γι αυτά!

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός