Η Tesla Motors σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσιο για τη μαζική παραγωγή μπαταριών

Η Tesla Motors σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσιο για τη μαζική παραγωγή μπαταριώνlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 27-02-2014 ώρα 17:23:58

Η Τesla Motors ανακοίνωσε την Τρίτη τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός εργοστασίου, το οποίο θα παράγει μπαταρίες ιόντων λιθίου, στην προσπάθειά της να μειώσει το κόστος των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων.

Στο τεράστιο εργοστάσιο, με την ονομασία Gigafactory, θα απασχολούνται περίπου 6.500 εργαζόμενοι και η κατασκευή του θα κοστίσει μεταξύ 4 και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι το 2020 η Tesla ευελπιστεί πως θα παράγει περισσότερες μπαταρίες ιόντων λιθίου σε ετήσια βάση σε σχέση με αυτές που παρήχθησαν παγκοσμίως το 2013, ενώ θα μειώσει το κόστος τους «πιο γρήγορα από ότι θεωρείτο μέχρι σήμερα δυνατό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι το 2013 παρέδωσε τουλάχιστον 22.500 αυτοκίνητα της σειράς Model S και σχεδιάζει να έχει παραδώσει 500.000 μέχρι το 2020. Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια στο πρόγραμμα, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα ονόματα των συνεργατών της. Εκπρόσωποι της εταιρείας συναντήθηκαν με στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας ηλεκτρονικών Panasonic και την περασμένη εβδομάδα με την Apple.

kerdos.gr

Η Tesla Motors σχεδιάζει να κατασκευάσει εργοστάσιο για τη μαζική παραγωγή μπαταριών νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός