Γιατί κάποιοι θυμούνται τα όνειρά τους και άλλοι όχι;

Γιατί κάποιοι θυμούνται τα όνειρά τους και άλλοι όχι;live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 27-03-2014 ώρα 23:19:35

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων με διαφορετική εγκεφαλική λειτουργία

Ερευνητές ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο «αποθηκεύονται» τα όνειρα στη μνήμη μας και γιατί ορισμένοι άνθρωποι δε μπορούν να θυμηθούν το επόμενο πρωί τι ονειρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια ομάδα γάλλων επιστημόνων υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων που βλέπουν όνειρα και πως μόνο ο ένας μπορεί να τα θυμάται.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν μια περιοχή στον εγκέφαλο, η οποία επιτρέπει στο άτομο να θυμάται τα όνειρά του, κωδικοποιώντας στη μνήμη του την ώρα που κοιμάται. Ήθελαν να ερευνήσουν γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι σε θέση να θυμούνται ένα όνειρό τους κάθε πρωί, ενώ άλλοι πολύ σπάνια.

Η ομάδα, με επικεφαλής τη Perrine Ruby από το Ερευνητικό Κέντρο Lyon Neuroscience Research Center, εξέτασε την εγκεφαλική δραστηριότητα αυτών των δύο τύπων ανθρώπων, προκειμένου να καταλάβουν τις διαφορές τους.

Βρήκαν ότι ένα κομβικό σημείο επεξεργασίας πληροφοριών στον εγκέφαλο είναι πιο ενεργό στη μία περίπτωση ανθρώπων, με αποτέλεσμα –όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές- να διευκολύνεται η κωδικοποίηση των ονείρων στην μνήμη τους.

Στη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neuropsychopharmacology, αναφέρουν ότι ο τύπος αυτός ανθρώπων έχει διπλάσιες πιθανότητες να βρίσκεται σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια του ύπνου του, αντιδρώντας σε ακουστικά ερεθίσματα, συγκριτικά με τους άλλους.

Αυτή η αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα, μπορεί να προκαλεί αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας κάτι που μπορεί να διευκολύνει την απομνημόνευση των ονείρων κατά τη διάρκεια των σύντομων περιόδων εγρήγορσης.

«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν μεν ότι οι δύο ομάδες ανθρώπων διαφέρουν σε ό,τι αφορά την απομνημόνευση των ονείρων, ωστόσο αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι μπορεί και να διαφέρουν στην ποσότητα ονείρων που ‘παράγουν’» ανέφερε η Perrine Ruby στη MailOnline.

 

enallaktikidrasi.com

Γιατί κάποιοι θυμούνται τα όνειρά τους και άλλοι όχι; νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Γιατί κάποιοι θυμούνται τα όνειρά τους και άλλοι όχι;

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός