Μερικές συμβουλές για το ψήσιμο του αρνιού

Μερικές συμβουλές για το ψήσιμο του αρνιούlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 19-04-2014 ώρα 23:35:05

Το σούβλιμα του οβελία της Κυριακής του Πάσχα ανήκει στην παράδοσή μας, συμβολίζει τον αμνÏŒ που θυσιάζεται, και βέβαια συνοδεύεται με γλέντι και φαγοπÏŒτι.

Οι ψήστες του χωριού συγκέντρωσαν τη γνÏŽση και την εμπειρία τους στο ψήσιμο του πασχαλινού αρνιού, άπλωσαν τα εργαλεία και τη σούβλα τους και μοιράζονται τα tips για το τέλεια ψημένο αρνί που θα ευχαριστηθούν ÏŒλοι την ημέρα του Πάσχα.

Προετοιμασία

Αν δεν έχουμε σούβλα, αγοράζουμε μια που θα αντέξει τον οβελία. Συνήθως ο οβελίας ζυγίζει 12-13 κιλά.

Καλύτερα να προμηθευτούμε ηλεκτρικÏŒ μηχάνημα περιστροφής της σούβλας, και να προβλέψουμε και το ρεύμα που θα το τροφοδοτεί – μία μπαλαντέζα θα είναι χρήσιμη.

Η σούβλα συνοδεύεται με τα απαραίτητα εξαρτήματά της, με τα οποία θα δεθεί και θα σταθεροποιηθεί το αρνί.

Αν υπάρχει σούβλα στο σπιτικÏŒ, την καθαρίζουμε, μαζί με ÏŒλα τα εξαρτήματα.

Αγοράζουμε 10-12 κιλά κάρβουνα, για να είμαστε σίγουροι ÏŒτι δεν θα σβήσει η φωτιά (θα χρειαστεί φωτιά για 3-3,5 ÏŽρες).

Αφού περάσουμε το αρνί στη σούβλα, το στερεÏŽσουμε και ράψουμε το στομάχι του, αλατίζουμε αρκετά – το αλάτι θα ξεροψήσει καλύτερα το κρέας.

Έχοντας το αρνί στη σούβλα, το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του το προηγούμενο βράδυ, του Μεγάλου Σαββάτου, στερεÏŽνοντας τη σούβλα σε κάθετη στάση και τοποθετÏŽντας μια λεκάνη ή πανί για την απορρÏŒφησή τους.

ΚαλÏŒ είναι να το τυλίξουμε με καθαρÏŒ πανί για να προστατέψετε το κρέας απÏŒ έντομα κλπ κατά το προηγούμενο βράδυ.

Ημέρα του Πάσχα

Η θράκα, για να είναι έτοιμη, χρειάζεται τουλάχιστον μισή ÏŽρα.

Η φωτιά με ξύλα δίνει καλύτερα αρÏŽματα στο κρέας που ψήνεται (απαιτείται μια ÏŽρα για να ετοιμαστεί η φωτιά με ξύλα).

Μοιράζουμε τα κάρβουνα περισσÏŒτερο στο κεφάλι και στα πÏŒδια του αρνιού, γιατί η κοιλιά είναι πιο ευαίσθητη.

Το αρνί στην αρχή πρέπει να έχει αρκετή απÏŒσταση απÏŒ τη φωτιά, περίπου 50 εκατοστά. Μετά την πρÏŽτη ÏŽρα το κατεβάζουμε πιο χαμηλά, πιο κοντά στη φωτιά.

Αλείφουμε με λαδολέμονο το αρνί καθÏŽς γυρίζει.

ΠÏŒτε είναι έτοιμο το αρνί;

ÎŒταν αρχίσει το λίπος του και στάζει.

Η πέτσα του έχει σκάσει.

Εμφανίζεται το κÏŒκκαλο στις κλειδÏŽσεις του.

Thestival.gr

Μερικές συμβουλές για το ψήσιμο του αρνιού νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Μερικές συμβουλές για το ψήσιμο του αρνιού

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός