Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 11-08-2014 ώρα 2:55:02

Φίλη αναγνώστρια και φίλε αναγνώστη σε χαιρετώ...

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού,όπου διανύουμε την περιβόητη περίοδο που έχει χαρακτηριστεί ως η περίοδος «Τα μπάνια του λαού»

Μεσούσης λοιπόν αυτής της περιόδου και ενώ διαβάζω την Κυριακάτικη εφημερίδα μου, ξαπλωμένος σε μία από τις πολλές πλέον ξαπλώστρες που έχουν κατακλύσει τις παραλίες μας, «απολαμβάνοντας» το «τάκα τούκα» της έρμης μπάλας που την πηγαινοφέρνουν κλαρινογαμπροί παίζοντας ρακέτες, πέφτω πάνω στο εξής διαφημιστικό.

«ATHENS FORUM 2014, Δημοκρατία υπό πίεση»

 Στο Forum αυτό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2014, θα εστιάσουν στα βασικά θέματα που απειλούν την Δημοκρατία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ομιλητές είναι ο νυν και πρώην πρωθυπουργοί της χώρας, πρώην πρωθυπουργοί του εξωτερικού, πρώην υπουργοί, ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων και άλλοι πολλοί, ξένοι και Έλληνες πολιτικοί και διπλωμάτες.

Οι ομιλίες θα εστιάσουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία κυρίως τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ θα ασχοληθούν και με θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση σε διεθνες επίπεδο και την Δημοκρατια καθώς και το πως η τεχνολογική πρόοδος μπορεί να αποτελέσει δώρο ή πρόσκομμα στην Δημοκρατία.

Το εν λόγω διαφημιστικό καταλάμβανε το κάτω μισό της σελίδας της εφημερίδας.

Στο άνωθεν μισό, όλως τυχαίως, υπήρχαν τα εξής δύο άρθρα.

«Αντίβαρο στη Δύση η Αναπτυξιακή Τράπεζα των αναδυόμενων χωρών» και

«Διευρύνονται οι ανισότητες σε όλο τον κόσμο»

Το πρώτο άρθρο μιλούσε για την νέα Τράπεζα που δημιουργείται με δημόσιο χρήμα από τις χώρες των Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Ν. Αφρικής, με σκοπό την χρηματοδότηση χωρών που ανήκουν στις αναδυόμενες αγορές ώστε να πάψουν να εξαρτόνται από τράπεζες της Δύσης όπως η παγκόσμια τράπεζα, ή από χρηματοπιστωτικους οργανισμούς της Δύσης όπως το Δ.Ν.Τ.

Μόνιμο παράπονο των παραπάνω το γεγονός πως μολονότι στήριξαν την παγκόσμια οικονομία εν καιρώ κρίσης- δλδ δανείστηκαν για να προσφέρουν στους κατοίκους τους πρόσκαιρες παροχές οι οποίες αύξησαν το εισόδημά τους, και τους οδήγησαν σε αύξηση της κατανάλωσης προϊόντων που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη Δύση- δεν έχουν την θέση που τους αρμόζει στο ΔΝΤ.

Το δεύτερο άρθρο μιλούσε για τις ανισότητες που έχει δημιουργήσει στον δυτικό κόσμο η κρίση.

Έτσι για παράδειγμα στις δύο κατεξοχήν εκπροσώπους χώρες της Δύσης, Η.Π.Α. και Γερμανία, το 1% των πολιτών κατέχει πλέον το 30% του πλούτου.

Ανάλογη ήταν και η πορεία των ισχυρών πολυεθνικών επιχειρήσεων που είδαν τόσο αύξηση των τζίρων τους όσο και των κερδών τους, αφήνωντας πίσω την κρίση.

Συνδιάζοντας όλα τα παραπάνω αναρωτιέται κανείς....

Τελικά από τι απειλείται η Δημοκρατία μας...

Έχουμε Δημοκρατία;

Αν ναι... Είναι όπως την θέλουμε;

Αν όχι... Τί έχουμε;

Η οικονομική κρίση και οι ανισότητες που δημιουργεί σε συνδιασμό με την αύξηση της ανεργείας, φτώχειας, εγκληματικότητας αποτελλούν απειλές;

Ταυτόχρονα με αυτά, πως βοηθούν την παγκόσμια κοινότητα περιστατικά-πόλεμοι τύπου Λωρίδα της Γάζας, Συρία, που δημιουργούν χιλιάδες προσφύγων;

Η πολιτική άνοδος ακροδεξιών κομμάτων, είναι αποτέλεσμα της αυθόρμητης αντίδρασης και πολιτικής βούλησης των λαών;

Γιατί ενώ από το 2008 οι οικονομολόγοι του κόσμου, προειδοποιούν πως η παγκοσμιοποίηση με τον τρόπο που προωθείται θα προκαλέσει αναταραχή και εξεγέρσεις, τους έχουν αγνοήσει τόσο οι πολιτικοί όσο και οι επιχειρηματικοί ηγέτες;

Ποια είναι η κηνιτήριος δύναμη της Δημοκρατίας και ποιος ο σκοπός που εξυπηρετεί τελικά;

Πως εξυπηρετείται η Δημοκρατία όταν αυξάνονται τα μέτρα ελέγχου, καταστολής και γίνονται πιο αυστηροί οι τρόποι επιβολής του πολιτεύματος;

Και άλλα πολλά αναπάντητα ερωτηματα ταλανίζουν το μυαλό μου όπως:

Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιον έχουν πατέρα;

Το αυγό έκανε την κότα, ή κότα το αυγό;

Το αυγό γράφεται με “υ “ ή με “β” ;

Εν τέλει και εν γένει, κυρία μου, η Δημοκρατία απειλείται και πιέζεται γιατί για να μπορέσει να είναι ισχυρή χρειάζεται, ισότητα, ισονομία, αξιοκρατία, ελευθερία.

Άντε πες εσύ τι από αυτά έχουμε και σε ποιο βαθμό...

Π.χ. Όταν εγώ θέλω σεξ και εσύ δεν μου κάθεσαι επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος, σημαίνει πως δεν έχεις διάθεση και εγώ είμαι το κτήνος που μόνο το κοκό έχει στο μυαλό του.

Αν εσύ θες σεξ και εγω δεν έχω διάθεση γιατί είμαι κουρασμένος από το να σπάω όλη μέρα πέτρες στα ορυχεία της Μόρντορ, τότε εσύ είσαι μια ανικανοποίητη γυναίκα που μπορεί να ξεσπάσει όπως και όπου θέλει και εγώ χαρακτηρίζομαι απλά ανίκανος που δεν μου σηκώνεται.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;;;;;;;!!!!!!!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Γλαφυρός

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

 • Και τωρα;;; Εκλογές!!!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  16-01-2015 Και τωρα;;; Εκλογές!!!

  Φίλη αναγνώστρια και φίλε αναγνώστη καλή χρονιά!!!! Πάμε σε εκλογές!!!! Η αλήθεια είναι πως η χρονική στιγμή ήταν η χειρότερη για ...

 • Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  11-08-2014 Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ

  Φίλη αναγνώστρια και φίλε αναγνώστη σε χαιρετώ... Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού,όπου διανύουμε την περιβόητη ...

 • Δ(Ε)ΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  10-07-2014 Δ(Ε)ΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

  Φίλη αναγνώστρια και φίλε αναγνώστη γεια σου!!! Φαίνεται πως εκεί στην Ν.Δ. κάτι τους πιάνει όταν είναι καλοκαίρι. Πέρσι ήταν αρχές ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός