12 συμβουλές για να αποφύγετε τα ατυχήματα του παιδιού μέσα στο σπίτι!

12 συμβουλές για να αποφύγετε τα ατυχήματα του παιδιού μέσα στο σπίτι!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 07-09-2013 ώρα 14:13:15

Τα πιο κοινά προβλήματα, που συνδέονται με την έναρξη του βαδίσματος, αποτελούνται από τις πτώσεις και τις ειδικές τάσεις που φαίνεται ότι έχουν τα παιδιά να πέφτουν πάνω στις ακμές και τα τζάμια είτε της πόρτας είτε των παραθύρων.

Η πρόληψη αυτών των ατυχημάτων δεν είναι ένα απλό πρόβλημα για να λυθεί. Το ιδανικό θα ήταν η πρόβλεψη του ατυχήματος. Αυτή εξαρτάται από μια σωστή ισορροπία μεταξύ ανατροφής και προστασίας. Όλα τα παιδάκια έχουν απαραίτητα ανάγκη από προστασία. Για τα μεγαλύτερα παιδιά η πρόβλεψη του δυστυχήματος εξαρτάται επίσης από τη γνώση του κινδύνου και από αυτό που γνωρίζει το παιδί για τον τρόπο να προλαβαίνει το δυστύχημα.

Αυτή η γνώση πρέπει να παρέχεται με υπομονή. Στο παιδί εξηγείτε εκείνο που πρέπει να αποφεύγει και γιατί (μια σειρά χωρίς επεξηγήσεις είναι πρόκληση για το παιδί να ελέγξει εκείνο που του λέτε).

Να μερικές μικρές οδηγίες που μπορούν να φανούν χρήσιμες για να αποφύγετε τσιρότα, επιδέσμους, φόβους και πληγές από τα παιδάκια σας.

1. Πρέπει να ελέγξετε κάθε γωνιά του σπιτιού και να εντοπίσετε τα επικίνδυνα σημεία.

2. Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά μόνα στο σπίτι

3. Σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε αφήσει σε μέρος που έχει πρόσβαση αναπτήρες και σπίρτα.

4. Κρατάτε τα φάρμακα, τα αρώματα και τα απορρυπαντικά καλά κλειδωμένα μακριά από τα χεράκια του παιδιού

5. Μην το αφήνετε να παίζει με μικρά αντικείμενα και φροντίστε να απομακρύνετε από το σπίτι τέτοιου είδους αντικείμενα. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τα καταπιούν πολύ γρήγορα.

6. Μην αφήνετε γύρω ψαλίδια, μαχαίρια, εργαλεία, καρφίτσες και αιχμηρά αντικείμενα. Τα παιδιά αγαπούν να κόβουν και να κόβονται.

7. Για τις γωνίες των τραπεζιών υπάρχουν βολικές στρόγγυλες προσθήκες από λάστιχο, που μπορούν να ταιριάξουν σε όλους τους τύπους γωνιών.

8. Αν έχετε γυάλινες πόρτες στο σπίτι μπορείτε να αντικαταστήσετε τα τζάμια με διαφανείς πλάκες plexiglas.

9. Αν υπάρχουν στο σπίτι σας επικίνδυνες γωνίες προσπαθήστε να τις αποκλείσετε κατά κάποιο τρόπο από το παιδί. Για παράδειγμα αν έχετε σκάλες μπορείτε να κλείσετε την είσοδο με κάγκελα.

10. Αν τα κάγκελα που κλείνουν το μπαλκόνι σας είναι πολύ αραιά το παιδί υπάρχει φόβος να περάσει από ανάμεσα μπορείτε να τοποθετήσετε μπροστά από τα κάγκελα κατάλληλα πλαστικά δίχτυα.

11. Να χρησιμοποιείτε αυτοκόλλητες ταινίες με προεξοχές από ψεύτικα καρφιά για να τις κολλάτε στο περβάζι του μπαλκονιού και των παραθύρων για να αποφύγετε να σηκώνεται το παιδί πάνω σε αυτά για να περιεργάζεται το δρόμο.

12. Να χρησιμοποιείτε σκεπάσματα για τις πρίζες που να μην μπορούν να βγάζουν τα παιδιά.

Παρ'όλες αυτές τις προφυλάξεις υπάρχουν βέβαια πολλές πιθανότητες το παιδάκι να χτυπήσει αλλά τουλάχιστον θα έχετε ελαττώσει στο ελάχιστο τις επικίνδυνες ευκαιρίες.

 

mammyland.com

12 συμβουλές για να αποφύγετε τα ατυχήματα του παιδιού μέσα στο σπίτι! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός