Πέθανε ο καθηγητής αρχαιολογίας Γ. Χουρμουζιάδης!

Πέθανε ο καθηγητής αρχαιολογίας Γ. Χουρμουζιάδης!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 16-10-2013 ώρα 17:24:19

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 81 ετών ο ομότιμος καθηγητής της αρχαιολογίας στο ΑΠΘ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Για τον ίδιο δεν θα γράψουμε κάτι εμείς. Απλά διαβάστε το βιογραφικό του όπως το έγραψε ο ίδιος!

"Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να πεθάνω στην Κεντρική Ασία, ακριβώς πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού. Άρχισα να γράφω από οκτώ χρονώ. Στην αρχή έγραφα κρυφά, προσευχές και βωμολοχίες. Ύστερα εκθέσεις ιδεών, ποιήματα. Αποπειράθηκα να γράψω κι ένα μυθιστόρημα: 'Το κορίτσι με τα γκρίζα μαλλιά'. Από τότε δε σταμάτησα να γράφω παντού και τα πάντα. Διηγήματα, θεατρικά μονόπρακτα, σενάρια, αρχαιολογικά άρθρα, βιβλιοκρισίες, διαλέξεις, δοκίμια, ευθυμογραφήματα, συστατικές επιστολές, εγκυκλοπαιδικά λήμματα, ανακοινώσεις για επιστημονικά συνέδρια, πολιτικές προκηρύξεις και πολιτικά άρθρα, επιφυλλίδες σε εφημερίδες, στίχους για λαϊκά τραγούδια, χαιρετισμούς για πολιτικές συγκεντρώσεις, ακόμα και για ένα γάμο στο Ασχαμπάτ, όπου με είχανε καλέσει, όταν επισκέφτηκα το Τουρκμενιστάν. Έγραψα εισηγητικές εκθέσεις για διδακτορικές διατριβές και εκλογές καθηγητών, κείμενα διαφημίσεων, 'αγορεύσεις' για τη βουλή, κατ' αρχήν και κατ' άρθρον. Έγραψα και δυο επικήδειους, έναν για τον Κίτσο Μακρή και έναν για τον Μανόλη Ανδρόνικο! Και σε έναν τοίχο, όταν ήμουνα πρόσκοπος, έγραψα με μεγάλα κόκκινα γράμματα: 'Σ' αγαπώ'. Κι όσο περνάει ο καιρός γράφω ασταμάτητα, γιατί εκείνο που θέλω να γράψω δεν το έγραψα ακόμα! Κι όταν πια δεν έχω τι άλλο να γράψω θα πάρω το Δρόμο του Μεταξιού".

Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1932 στη Θεσσαλονίκη και ήταν παντρεμένος έχοντας δύο κόρες.

Διετέλεσε βουλευτής του ΚΚΕ Α' Θεσσαλονίκης δύο φορές ύστερα από την εκλογή του στις εκλογές του 2000 και 2004!

Η κηδεία του θα γίνει αύριο (Πέμπτη), στις 16.00, στα κοιμητήρια της Θέρμης.

Πέθανε ο καθηγητής αρχαιολογίας Γ. Χουρμουζιάδης! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Γιώργος Χουρμουζιάδης, καθηγητής της αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, βουλευτής του ΚΚΕ Α Θεσσαλονίκης, xourmouziadis arxaiologia, vouleutis KKE, giwrgos xourmouziadis

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός