Tips για Ï„Îλειες μακαÏονάδες!
Διαβάστε μερικά απλά μυστικά που θα κάνουν τις μακαρονάδες σας ακÏŒμα πιο νÏŒστιμες, ÏŒπως αυτÎς που θα βρίσκατε σε Îνα καλÏŒ ιταλικÏŒ εστιατÏŒριο...
1) Αρκετοί συνηθίζουν να ρίχνουν ελαιÏŒλαδο στο νερÏŒ ÏŒταν βράζει. Ξεχάστε το! Μπορεί μεν να αποτρÎπει τα μακαρÏŒνια να κολλάνε μεταξÏ τους, αλλά δεν τους επιτρÎπει να γίνουν «Îνα» με τη σάλτσα. Να είστε σίγουροι πως τα μακαρÏŒνια σας δε θα κολλήσουν, αν τα βράσετε σε άφθονο νερÏŒ και δεν ξεχνάτε να ανακατεÏετε κατά τη διάρκεια του βρασμοÏ.
2) ΜαγειρεÏετε τα ζυμαρικά σας «al dente». Εξάλλου είναι ο παραδοσιακÏŒς τρÏŒπος μαγειρÎματος. Για να το πετÏχετε αυτÏŒ, σουρÏŽστε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά πριν απÏŒ τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακÎτο.
3) ÎŒταν σουρÏŽνετε τα ζυμαρικά, βεβαιωθείτε ÏŒτι Îχουν «κρατήσει» λίγο νερÏŒ, για να μην στεγνÏŽσουν αργÏŒτερα.
4) ΑνακατεÏετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Είναι ίσως Îνα απÏŒ τα σημαντικÏŒτερα μυστικά μιας σωστής μακαρονάδας. Βάλτε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά, προσθÎστε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα και ανακατÎψτε συνεχÏŽς: Έτσι θα συνεχίσετε να βράζετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα τους, που θα τα κάνει ακÏŒμα πιο νÏŒστιμα. ΕπιπλÎον, θα πετÏχετε τον τÎλειο χρÏŒνο για το «al dente» βράσιμο.








