Îηστίσιμος σιμιγδαλÎνιος χαλβάς
ΚλασικÏŒ σπιτικÏŒ, γρήγορο και εÏκολο γλυκÏŒ για ÏŒλες τις ÏŽρες και ιδιαίτερα αγαπητÏŒ την περίοδο της νηστείας. Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δÏŽσει στο χαλβά το χρÏŽμα της κανÎλας.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για το σιρÏŒπι
2 φλιτζάνια του τσαγιοÏ ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιοÏ νερÏŒ
2 φλιτζάνια του τσαγιοÏ φρÎσκο χυμÏŒ λεμονιοÏ
1 ξÏλο κανÎλας
φλοÏδα ενÏŒς λεμονιοÏ
Για το χαλβά
1 φλιτζάνι του τσαγιοÏ ελαιÏŒλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιοÏ σιμιγδάλι ψιλÏŒ
1 φλιτζάνι του τσαγιοÏ σιμιγδάλι χοντρÏŒ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιοÏ ξανθÎς σταφίδες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιοÏ αμÏγδαλα ολÏŒκληρα ή χοντροκομμÎνα
1 κοφτÏŒ κουταλάκι του γλυκοÏ κανÎλα σε σκÏŒνη
ΕκτÎλεση
Για το σιρÏŒπι
Σε μια κατσαρÏŒλα ρίχνουμε ÏŒλα τα υλικά για το σιρÏŒπι, εκτÏŒς απÏŒ το χυμÏŒ του λεμονιοÏ, να βράσουν για 5-6 περίπου λεπτά.
Στη συνÎχεια, μÏŒλις δÎσει το σιρÏŒπι, προσθÎτουμε το χυμÏŒ του λεμονιοÏ και αφήνουμε το σιρÏŒπι να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά, μÎχρι να δÎσει ξανά.
Για το χαλβά
Σε άλλη αντικολλητική κατσαρÏŒλα με βαρÏ πάτο ρίχνουμε το ελαιÏŒλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σιμιγδάλι, μÎχρι να ξανθÏνει.
ΠροσθÎτουμε τις σταφίδες, τα αμÏγδαλα και τη σκÏŒνη κανÎλας. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε σταδιακά ÏŒλο το σιρÏŒπι, χωρίς το ξÏλο της κανÎλας.
ÎŒταν πήξει ο χαλβάς, το βάζουμε σε φÏŒρμα και τον αφήνουμε να κρυÏŽσει για 1 περίπου ÏŽρα.
ΚατÏŒπιν τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατÎλα σερβιρίσματος και το γαρνίρουμε με φÎτες λεμονιοÏ απÏŒ γλυκÏŒ του κουταλιοÏ λεμÏŒνι ή τον πασπαλίζουμε με σκÏŒνη κανÎλας.
ΑπαιτοÏμενος χρÏŒνος: 20 λεπτά








