Φτιάξτε ριζότο με θαλασσινά

Φτιάξτε ριζότο με θαλασσινάlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 13-03-2014 ώρα 8:46:19

Λαχταριστό ριζότο με έντονο άρωμα θαλασσινών στο πιάτο σας...

Υλικά

Για 4-6 άτομα

½ κιλό γαρίδες

1 κιλό μύδια ή 1 κουτί μύδια κονσέρβα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)

1 κιλό ντομάτες (ώριμες)

½ κιλό ρύζι

½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές.

Τρίβουμε τα μύδια με ένα συρματάκι, τα πλένουμε με άφθονο νερό για να καθαρίσουν και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μύδια ελάχιστο νερό, τα σκεπάζουμε και ανοίγουμε τη φωτιά.

Τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ανοίξουν.

Τα βγάζουμε από το όστρακο, στραγγίζουμε το νερό τους και το συμπληρώνουμε με 5 φλιτζάνια ζεστό νερό.

Σε ένα τηγάνι με το μισό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες, αφού τις έχουμε πολτοποιήσει και λίγο αλάτι και πιπέρι.Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 40 λεπτά.

Ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 6 λεπτά.

Για να φτιάξουμε το ρύζι, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι με μια κουταλιά γεμάτη βούτυρο.Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μερικά λεπτά.Προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε ζεστό νερό και λίγο αλάτι.Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Σερβίρουμε το ριζότο σε μια πιατέλα και ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα με τα θαλασσινά.

 

sidagi.gr

Φτιάξτε ριζότο με θαλασσινά νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Φτιάξτε ριζότο με θαλασσινά

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός