Ελιόψωμο

Ελιόψωμοlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 10-03-2014 ώρα 10:46:52

Υλικά

500 γρ. (4 φλ.τσαγιού) αλεύρι για όλες τς χρήσεις

20 γρ. (1 φακελάκι) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

5 γρ. (1 κουτ. γλυκου) αλάτι

150 γρ. ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκαλιού

125 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη

50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό

200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Ζυμώνετε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 παραλληλόγραμμα φύλλα. Μοιράζετε στα φύλλα τις ελιές  και τα διπλώνετε σε ρολό.

Σε μεγάλο τετράγωνο ταψί, βάζετε αντικολλητικό  χαρτί, το βουτυρώνετε  και τοποθετείτε τα 2 ρολά.

Ψήνετε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C αέρα για 45 λεπτά και μετά στους 150οC  για άλλα 30 λεπτά.

Ελιόψωμο νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός