Βουτιές στη μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!

Βουτιές στη μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 14-09-2013 ώρα 15:36:27

Στο παραδεισένιο καλοκαιρινό θέρετρο San Alfonso del Mar Resort στη Χιλή, μια γρήγορη βουτιά θα μπορούσε κάλλιστα να μετατραπεί σε μαραθώνιο! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξωτερική πισίνα στο κόσμο, με μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο σε (965 μέτρα) - όσο 20 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

Η τεράστια τεχνητή «λιμνοθάλασσα» βρίσκεται κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού, στη πόλη Αλγκαρόμπο, και είναι γεμάτη με 66 εκατομμύρια γαλόνια νερού. Κατέχει το ρεκόρ τόσο της μεγαλύτερης, όσο και της βαθύτερης πισίνας στο κόσμο, καθώς ο πυθμένας της υπολογίζεται στα 35 μέτρα.

Η πισίνα άνοιξε για τους πελάτες του ξενοδοχείου τον Δεκέμβριο του 2006, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια εργασιών. Το κόστος της κατασκευής της ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Η συντήρηση της υπολογίζεται στα δύο εκατομμύρια ετησίως.

Το νερό της πισίνας προέρχεται από τον ωκεανό και ανανεώνεται συνεχώς μέσω ενός αυτόματου συστήματος. Η θερμοκρασία του μένει σταθερή στους 26C - εννέα βαθμούς υψηλότερη από τη θάλασσα.

Βουτιές στη μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός