Εντοπίστηκε νερό στη Δήμητρα

Εντοπίστηκε νερό στη Δήμητραlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 29-01-2014 ώρα 10:35:53

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν οριστικά την ύπαρξη νερού στον πλανήτη-νάνο Δήμητρα εντόπισαν επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, οι οποίοι εντόπισαν πίδακες νερού σε δύο περιοχές του νανοπλανήτη, που κινείται μεταξύ Άρη και του Δία.

Η ανακάλυψη τοποθετεί τη Δήμητρα στην πολύ μικρή ομάδα «υδροφόρων» σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος. Πέραν της Γης, νερό υποθέτουμε ότι υπάρχει στον δορυφόρο του Δία Ευρώπη, όπου πιστεύεται ότι υπάρχει ένας υπόγειος ωκεανός, και στον δορυφόρο του Πλούτωνα Εγκέλαδο.

Η επιβεβαίωση ύπαρξης νερού στη Δήμητρα έρχεται ένα περίπου χρόνο προτού το διαστημόπλοιο Dawn της NASA προσεδαφιστεί στο νανοπλανήτη, προκειμένου να διερευνήσει τα υδάτινα αποθέματα της «θεάς της Γεωργίας».

Η πηγή των υδάτινων πιδάκων παραμένει άγνωστη. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως ίσως να υπάρχει ένα στρώμα πάγου κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη, και όταν η θερμότητα του Ήλιου υπερθερμαίνει την επιφάνεια το νερό εκτοξεύεται μέσω ηφαιστείων πάγου.

skai.gr

Εντοπίστηκε νερό στη Δήμητρα νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός