Κίνα: Μολυσμένο το 1/5 του εδάφους

Κίνα: Μολυσμένο το 1/5 του εδάφουςlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 19-04-2014 ώρα 23:38:22

Μολυσμένο είναι το 1/5 περίπου του κινεζικού εδάφους, σύμφωνα με μια νέα επίσημη έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2005-2013 από το υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος, αποκαλύπτει πως το 16,1% του κινεζικού εδάφους έχει μολυνθεί. Κάδμιο, αρσενικό και νικέλιο κατηγορούνται ως οι βασικοί υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση του εδάφους.

Κυβέρνηση και κοινή γνώμη εκφράζουν την ανησυχία τους για τα αποτελέσματα της ταχύτατης εκβιομηχάνισης της χώρας και τις συνέπειές τους στο περιβάλλον.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα από μια περιοχή 6,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, τα δύο τρίτα δηλαδή της κινεζικής επικράτειας.

«Η έρευνα έδειξε ότι δύσκολα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για την ποιότητα του εδάφους σε εθνικό επίπεδο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Κίνα: Μολυσμένο το 1/5 του εδάφους νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Κίνα: Μολυσμένο το 1/5 του εδάφους

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός