Γλυκό νερό στους ωκεανούς: Τεράστια αποθέματα κάτω από τη θάλασσα βρήκαν οι επιστήμονες

Γλυκό νερό στους ωκεανούς: Τεράστια αποθέματα κάτω από τη θάλασσα βρήκαν οι επιστήμονεςlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 11-12-2013 ώρα 10:14:45

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για την εξάντληση των αποθεμάτων γλυκού νερού στη Γη, με τους ειδικούς να αγωνιούν για το μέλλον των επόμενων γενεών. Ωστόσο η πρόσφατη ανακάλυψη αποθεμάτων γλυκού νερού μέσα στη θάλασσα φαίνεται πώς δίνει νέες ελπίδες στους επιστήμονες.

Αυστραλοί ερευνητές αναφέρουν στην Daily Mail ότι, ψάχνοντας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο νερό των ωκεανών, κατάφεραν να βρουν περίπου 500.000 κυβικά χιλιόμετρα γλυκού νερού κάτω από το βυθό της θάλασσας σε μία υφαλοκρηπίδα ανοιχτά της Αυστραλίας.

Μάλιστα, προχωρώντας τη μελέτη, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για κάποια εξαιρετική περίπτωση αλλά για ένα απολύτως φυσικό φαινόμενο. Συγκεκριμένα, όπως εξηγούν οι ερευνητές, πριν από περίπου 20.000 χρόνια, όταν έλιωσαν οι πάγοι της Γης και βυθίστηκαν στη θάλασσα, οι υδροφόροι ορίζοντές τους παρέμειναν ανέπαφοι χάρη στα στρώματα αργίλου και ιζημάτων που τους προστάτευαν.

Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήρια για τον πλανήτη Γη, τη στιγμή που πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε συνθήκες λειψυδρίας.

gr.news.yahoo.com

Γλυκό νερό στους ωκεανούς: Τεράστια αποθέματα κάτω από τη θάλασσα βρήκαν οι επιστήμονες νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός