Η Αγάπη ενάντια στο Φόβο!

Η Αγάπη ενάντια στο Φόβο!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 20-02-2014 ώρα 0:04:51

Όταν σε κυβερνάει ο φόβος σήκω, στάσου στο ύψος σου και γέλα ψυχή μου. Γέλα …μην εγκαταλείπεις το όνειρο, αγκάλιασε τον εαυτό σου και πες του πόσο τον εκτιμάς. Πες του πως δεν περιμένεις το αύριο για να ζήσεις την ευτυχία, πες του πως έχεις την ικανότητα να νικήσεις επειδή τολμάς,  επειδή μπορείς να απομακρύνεις τον φόβο χρησιμοποιώντας ως αντίδοτο την αγάπη.

Και οι δύο έχουμε βιώσει το αίσθημα του φόβου κατά καιρούς στη ζωή μας, εσύ λιγότερο, εγώ περισσότερο αν προτιμάς. Είναι εξοντωτικός γι’ αυτό θέλουμε να τον αποφύγουμε, όμως μας διδάσκει ότι βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο. Το έχεις καταλάβει γιατί σου δίνει την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά σαν μια πραγματική απειλή, σαν ένα σήμα κινδύνου που σε κάνει να δράσεις με προσοχή.

Δε σου μιλώ για τους απλούς καθημερινούς φόβους που αποτελούν ένα φυσικό συναίσθημα μπροστά σ’ έναν πραγματικό κίνδυνο επιβίωσης αλλά για το φόβο του να χάσεις κάτι ή του να μην πάρεις κάτι   και ως «κάτι» αναφέρομαι στην ευτυχία, στην υγεία, στην επιτυχία……. Ο φόβος δημιουργεί τρομακτικά σενάρια κάνοντάς μας να ζήσουμε νοερά το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί, να χάσουμε τον έλεγχο της ζωής μας….. όπως είναι ο φόβος της μοναξιάς, της απόρριψης, του άγνωστου, της εγκατάλειψης, του πόνου, της ανασφάλειας και άλλων.

Εσύ γνωρίζεις πόσο θάρρος χρειάζεται να αντιμετωπίσεις κατάματα τους φόβους σου με την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη της αγάπης. Χρησιμοποιείς  τη δύναμη της η οποία είναι τόσο ισχυρή ώστε να κάνεις τον φόβο σου να εξαφανιστεί.  Χάρη στην εσωτερική σου αναζήτηση όλες οι εμπειρίες σε οδήγησαν στην συνειδητοποίηση ότι κάθε σκέψη και κάθε δράση βασίζονται στις δύο δυνάμεις που κινούν τον κόσμο:  την αγάπη και το φόβο.

Όταν νιώθεις αγάπη δεν μπορεί να χωρέσει φόβος μέσα σου…..

γιατί ο φόβος παράγει πόνο, περιορίζει και απομονώνει τη σκέψη

ενώ η αγάπη τη διευρύνει, σε συνδέει με τους άλλους, δημιουργεί τη συμμετοχή, την εμπιστοσύνη, αισθάνεσαι συμπόνια και επιθυμία να βοηθήσεις.

 

Σε χαιρετώ, σου εύχομαι να μεταμορφώνεις πάντα το φόβο σε αγάπη.

 

 

Σκέψου… πριν μιλήσεις!

Η Αγάπη ενάντια στο Φόβο! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news,αγάπη το αντίδοτο του φόβου,ψυχολογία,h agaph to antitheto tou fovou,psycologia,autognosia,αυτογνωσία

Γιώτα Παπαδοπούλου

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

 • Σκέψου…. Θετικά!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  18-03-2014 Σκέψου…. Θετικά!

  Γέμισες τη ζωή σου προβλήματα που καλείσαι ν’ αντιμετωπίσεις. Κατανοώ ότι καθημερινά βρίσκεσαι απέναντι από δυσκολίες, ...

 • Πες ….. Ευχαριστώ!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  04-03-2014 Πες ….. Ευχαριστώ!

  Μη δυσκολεύεσαι ν’ ασκήσεις την ευγνωμοσύνη και την καλοσύνη μέσα σου γιατί αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν τη δόνηση της ...

 • Η Γλώσσα της Ψυχής σου!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  24-02-2014 Η Γλώσσα της Ψυχής σου!

  Πόσο καλά γνωρίζεις τη γλώσσα της ψυχής.… αυτή είναι η αληθινή, αυτή σε ευαισθητοποιεί βοηθώντας σε ν’αναπτυχθείς και να ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός