Ζήσε Ελεύθερα!

Ζήσε Ελεύθερα!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 15-02-2014 ώρα 9:50:12

Παρατηρώντας σε, πρόσεξα το κουρασμένο βλέμμα σου να ψάχνει με λύπη στα χαμένα. Η σιωπή σου καταπίνει όλες τις σκέψεις που έρχονται, στοιχειώνουν το νου σου χάνοντας τη συνοχή τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κενό αίσθημα που σε κλείνει μέσα στη σκλαβιά. Αναρωτιέμαι γιατί αφήνεις την ψυχή σου να παγώνει έστω κι αυτές τις λίγες φορές, γιατί;….

Δε σε καταλαβαίνω όταν κλειδώνεις τον εαυτό σου.  Εσύ έχεις ανακαλύψει ότι δε ζεις μόνο για να δουλεύεις ή μόνο για να διασκεδάζεις…..  τα υλικά για σένα είναι δευτεροβάθμια, κάποια μάλιστα σου προκαλούν μια αίσθηση αχρηστίας και πλήξης. Εσύ ζεις για να ζεις ελεύθερα γνωρίζοντας ότι η αληθινή ελευθερία αποτελεί προϋπόθεση για την αγάπη όπου σ’ αυτήν έγκειται ο στόχος σου. Η αγάπη υπάρχει και είναι δυνατή μόνον όταν βρίσκεσαι στο δρόμο της ελευθερίας μακριά από τα δεσμά που καίνε δηλαδή μακριά από την κατοχή, τη ζήλεια, το θυμό, το φθόνο, την εκδίκηση και όλα όσα λιώνουν το νου. Είμαι πεπεισμένη ότι έχεις απαλλαγεί από τα τοξικά… αισθάνεσαι την ελευθερία ως απαραίτητο, αναγκαίο και αναφαίρετο δικαίωμά σου, έχεις αποκτήσει την ικανότητα να ενεργείς δίχως εξαναγκασμούς ή συναισθηματικούς εκβιασμούς.

 Όντας στο δρόμο της ελευθερίας κατανοείς ότι έχεις ευθύνη απέναντι στα αισθήματά σου ακόμη και εκείνες τις φορές που δε μπορείς να ελέγξεις τις συνέπειες εξακολουθείς να νιώθεις υπευθυνότητα για τις επιλογές σου γιατί είσαι πάντα ότι εσύ αποφάσισες να είσαι. Ξέρεις ότι μόνο εσύ μπορείς να έχεις τον έλεγχο του μυαλού σου και του εαυτού σου, μόνο εσύ μπορείς να έχεις την ελευθερία των επιλογών σου.

Επιλογή του τι να είσαι γιατί είσαι αυτό που επιλέγεις

Επιλογή του τι να σκεφτείς για τα γεγονότα και τους ανθρώπους γύρω σου

Επιλογή του πώς να αντιδράσεις στα γεγονότα

Επιλογή να έχεις την κυριότητα της ζωής σου.

Βαδίζεις το δρόμο της αληθινής ανθρώπινης ελευθερίας και θα σε πάει εκεί που πρέπει να βρίσκεσαι, εκεί που τα αισθήματά σου αβίαστα θα εκδηλώνονται, εκεί που θα σε αγκαλιάζει όλη η πλάση, εκεί που όλα τα κύτταρά σου θα είναι ευτυχισμένα. Κι εγώ τον ίδιο δρόμο διαβαίνω γι’ αυτό και αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον.

 

Σε φιλώ, εύχομαι να ζεις ελεύθερα τη ζωή σου.

 

 

Σκέψου… πριν μιλήσεις!

Ζήσε Ελεύθερα! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news,ελευθερία, eleutheria,ψυχολογία,psycologia

Γιώτα Παπαδοπούλου

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

 • Σκέψου…. Θετικά!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  18-03-2014 Σκέψου…. Θετικά!

  Γέμισες τη ζωή σου προβλήματα που καλείσαι ν’ αντιμετωπίσεις. Κατανοώ ότι καθημερινά βρίσκεσαι απέναντι από δυσκολίες, ...

 • Πες ….. Ευχαριστώ!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  04-03-2014 Πες ….. Ευχαριστώ!

  Μη δυσκολεύεσαι ν’ ασκήσεις την ευγνωμοσύνη και την καλοσύνη μέσα σου γιατί αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν τη δόνηση της ...

 • Η Γλώσσα της Ψυχής σου!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  24-02-2014 Η Γλώσσα της Ψυχής σου!

  Πόσο καλά γνωρίζεις τη γλώσσα της ψυχής.… αυτή είναι η αληθινή, αυτή σε ευαισθητοποιεί βοηθώντας σε ν’αναπτυχθείς και να ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός