Όλυμπος - Απολαυστικό βίντεο και φωτογραφίες!

Όλυμπος - Απολαυστικό βίντεο και φωτογραφίες!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 12-11-2014 ώρα 1:09:04

Δυο χρόνια πριν, χαζεύοντας τον Όλυμπο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μου γεννήθηκε η επιθυμία να ανέβω εκεί ψήλα και να τον φωτογραφίσω. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Ακολούθησαν 2 χρόνια περίπου στη διάρκεια των οποίων μάζευα υλικό. 22.100 λήψεις.

Πέρυσι το καλοκαίρι ανέβηκα μέχρι και την κορυφή του Ολύμπου με το φίλο Γιάννη Καρακατσανίδη, ο οποίος μου έγραψε και τη μουσική που συνοδεύει το timelapse. 25 κιλά εξοπλισμός και 2 μέρες για την κορυφή από τη θέση Γκορτσιά στον Όλυμπο. Πρώτη στάση στο καταφύγιο στην Πετρόστρουγκα στα 1900μ., διανυκτέρευση και την επόμενη πρωί πρωί πάλι για κορυφή. Διανυκτέρευση πάνω απο το οροπέδιο των Μουσών με θέα το θρόνο του Δία στα 2700μ. στο καταφύγιο του Αποστολίδη και το απόγευμα πάλι πίσω. Και μετά η φωτογραφία έγινε κινούμενη εικόνα που απέκτησε ρυθμό υπό τους ήχους του πιάνου. Μια σύνθεση απο δεκάδες χιλιάδες σταματήματα του χρόνου. Μια σπρωξιά στις διαδοχικές εικόνες και ο χρόνος επαναπροσδιορίζεται. Κι όλα αυτά, στο βουνό των θεών, στον Όλυμπο, υπό τους ήχους του πιάνου.

Του Βασίλη Δραγάνη

Φωτογραφία, Επεξεργασία, Παραγωγή: Βασίλης Δραγάνης

Μουσική: Γιάννης Καρακατσανίδης

Πιάνο: Ανθή Κύρκου

*Η πρώτη παρουσίαση του βίντεο (timelapse) πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ φωτογραφίας Contrast 2014 στην έκθεση "Χρόνος". 

parallaximag.gr

Όλυμπος - Απολαυστικό βίντεο και φωτογραφίες! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, ΟΛΥΜΠΟΣ, ολυμπος, olumpos, olympus, katerini, pieria, makedonia, ellada, mythology, μακεδονια, πιερια

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός