Όσο υπάρχουν Έλληνες....... Δέσποινα Αχλαδιώτου

Όσο υπάρχουν Έλληνες....... Δέσποινα Αχλαδιώτουlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 30-04-2014 ώρα 2:40:37

Ήταν και θα είναι η βασίλισσα ενός ελληνικού νησιού. Η αρχοντιά της στολίζε και στολίζει το νησί. Η δύναμη της ίδια, ωσάν της Μπουμπουλίνας. Το πείσμα μας γεμάτο αγάπη και κάθε χτύπος της καρδιάς της ηχούσε ελληνικά.  Δέσποινα Αχλαδιώτου το όνομα της. Το νησί της η Ρω. Ενα νησάκι κοντά στο Καστελλόριζο.

Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ

Είναι η γυναίκα που κάθε πατριώτης  Έλληνας θα ήθελα να της μοιάσει. Μα, το μεγαλείο της ψυχής της είναι ακατόρθωτο για εμάς τους κύβδηλους επαναστάτες. Ύψωσε το ανάστημα του σώματός της μια μια Σημαία Ελληνική, όταν Ιταλοί και Τούρκοι κατακτητές θέλησαν την Ρω δικοί τους. Με μια αυτοσχέδια Σημαία εξ αρχής να κυματίζει σε ένα καλάμι , πολέμισε τον εχθρό :  „ Οι ασπρόμαυρες γραμμές της ήταν οι φλέβες μου, που μέσα τους κύλαγε το αίμα μου και με κρατούσε ζωντανή „.  Ανύψωσε τη Σημαία σε εκείνο το σημείο του νησιού για να το βλέπουν οι εχθροί. Η λάμπα της έκαιγε πάντα κάθε βράδυ, γιατί όπως έλεγε ήθελε να καίει τις επιθυμίες κάποιων. Εκείνων των άπιστων στην Μικρασία απέναντι ,που θα ήθελαν να ερημώσει το νησί της. Ήθελε να φέγγει φως , να γνωρίζουν όλοι εκείνοι πως υπάρχει ψυχή στη Ρω.  Πάλεψε με φόβους σαν άντρας. Αλλά ποτέ δε σκέφτηκε να εγκαταλείψει το νησί της. Ακόμα και με τον Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο ελληνικός στρατός με εντολή του Άγγλου διοικητή πήγε στο νησί της να την πάρει ,αφού βομβαρδισμός κατέπνιξε τη χώρα,  η αρχόντισσα αναφώναξε το δικό της μεγάλο Όχι. Ούτε εκείνη τη φοβερή στιγμή δεν εγκατέλειψε το νησί της μάνας γης Ελλάδας. Σαν πιστό παιδί έμεινε να φροντίζει την μάνα του όταν εκείνη πνιγόταν στη λέλαπα των εχθρών της. Μέχρι που ο πόλεμος τελείωσε. Η μάνα γη ήταν ελεύθερη. Οι εχθροί με σκυμμένο το κεφάλι σταμάτησαν να την κρατούν αιχμάλωτη. Ο Ελληνικός στρατός ανύψωσε  για την μοναδική Κυρά της Ρώ το καμάρι της, την Γαλανόλευκη σε ενα ψηλό κοντάρι. Της έδωσε μετάλλια : „ Τώρα παιδάκια μου, γιατί μου το κάνατε όλα αυτά; Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο....“ ! Έτσι είπε η Κυρά της Ρω κατά την ημέρα της απονομής των μεταλλίων από το Πολεμικό Ναυτικό. Η μεγαλωσύνη των ταπεινών σε όλο της το μεγαλείο της!

Όσο ζω και το άιμα κυκλοφορεί στο κορμί μου, η σημαία θα κυματίζει περήφανη στον ιστό της. Όσο θα υπάρχουν Έλληνες θα υπάρχει Ελλάδα. Ο Θεός μας δεν την αφήνει να χαθεί. – Αυτά τα λόγια της Αρχόντισσας ας φωτίζουν το δρόμο της Ελλαδάς και του λαού της. Μόνο η ψύχη του λαού ονομάζεται Ελλάδα.

Αλχαζίδου Χρ.  Ελπίδα

Παιδαγωγός

Όσο υπάρχουν Έλληνες....... Δέσποινα Αχλαδιώτου νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Όσο υπάρχουν Έλληνες, Δέσποινα Αχλαδιώτου, Αλχαζίδου Χρ. Ελπίδα, Παιδαγωγός

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός