Κυριακή των Βαίων- Η βασιλία της απλότητας

Κυριακή των Βαίων- Η βασιλία της απλότηταςlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 13-04-2014 ώρα 15:04:59

Επί πώλον όνου, κάνει την είσοδο του στην Ιεροσαλύμ ο Βασιλιάς της γης.  Κι όμως ασυνήθιστο για ένα Βασιλιά να εισέρχεται στη πόλη με ένα πουλαράκι, όταν θα μπορούσε να έχει ένα γεροδεμένο άλογο, μια άμαξα καλή. Εκείνον τον απλό Βασιλιά του στρώνουν τα ρούχα τους για να πατίσει και τον ρένουν με Βάγια, όταν θα μπορούσε να είναι στρωμένο ένα κόκκινο χαλί με κόκκινα και άσπρα ροδοπέταλλα. Για Εκείνον τον απλό Βασιλιά μικροί και μεγάλοι φώναζαν με δυνατή φώνη  „ Ωσαννά“. Μια μαγεμένη ήχο που αν κλείσεις τα μάτια σου θα την βρείς να ηχεί μέσα σου. Αν το καλοσκεφτούμε ποτέ στην Ιστορία δεν υπήρξε τόσο φτωχός Βασιλιάς με τόσο πλούτο αγάπης εώς σήμερα.  Αυτή η Αγάπη  προκαλλούσε και προκαλλεί μέγιστη αγώνια, λαχτάρα και συγκίνηση στον άνθρωπο.  Η μοναδική Αγάπη του Ιησού. Ο Βασιλιάς που μια μέρα πρίν στη Βηθανία ανέστησε το Λάζαρο από τους νεκρούς , γεγονός που έγινε παντού γνώστο εκείνες τις μέρες και τον Οποίο η Μαρία άλειψε τα πόδια του με το πιο ακριβό άρωμα της νάρδου. 

Η αρχή και το άπειρο της ατέλειωτης Αγάπης

Με την είσοδο του Ιησού στα Ιεροσόλυμα ξεκινάει η Μεγάλη Βδομάδα των Παθών. Η τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής, η οποία μας προετοιμάζει για τη μεγάλη Ανάστασιμη Κυριακή του Πάσχα. Σήμερα ζητάμε συγχώρεση σε όσους πονέσαμε, σε όσους απογοητεύσαμε, σε όσους πληγώσαμε. Ας ξεκινήσει η βδομάδα περισυλλογής, αυτοταπείνωσης και ανάστασης της αγάπης μέσα μας. Η γέννηση Του Κυρίου έφερε 2 πολύτιμες και γερές πέτρες „ Αγάπη και Ειρήνη“ επί γής. Η αυτοθυσία Του για τον άνθρωπο μας υπενθυμίζει ξανά τη σοβαρότητα και την ανάγκη τους, αφού πάντα ξεχνάμε τη σημασία των δυο αυτών πολύτιμων λίθων. Η αυτοθυσία είναι η είσοδος στους Ουρανούς, ας μη τη φοβηθούμε, ας μη την αρνηθούμε. Λάμπει από αγάπη και τρεμοσβήνει σε αυτή την εποχή που ζούμε. Την έχουμε τόσο ανάγκη. 

Στοχαστική Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους.

„ Βάγια , Βάγια των βαγιών

  Τρώμε ψάρι και κολιό

  Κι ως την άλλη Κυριακή

  Με το κόκκινο αυγό.“          

 

Αλχαζίδου Χρ. Ελπίδα - Παιδαγωγός

 

Κυριακή των Βαίων- Η βασιλία της απλότητας νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Κυριακή των Βαίων, Αλχαζίδου Χρ. Ελπίδα - Παιδαγωγός

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός