Παγκόσμια ημέρα νερού: «Ζωή» που σπαταλάμε

Παγκόσμια ημέρα νερού: «Ζωή» που σπαταλάμεlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 22-03-2014 ώρα 11:15:56

Παγκόσμια ημέρα νερού σήμερα Σάββατο και η ανάγκη για ορθή διαχείριση του φυσικού πόρου είναι όλο και περισσότερο αναγκαία.

Παρά τη σημασία του και τη συχνά ιερή του φύση, το νερό κατασπαταλάται και υποβαθμίζεται σ’ ολόκληρο τον κόσμο, τόσο στις πόλεις όσο και στις αγροτικές περιοχές.

Το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, ενώ το 40% στερείται εγκαταστάσεων βασικής υγιεινής.

Καθημερινά, περίπου 6.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, πεθαίνουν από αίτια που σχετίζονται με το νερό.

Στην Ελλάδα, το 22% του νερού χάνεται στη θάλασσα και σε αρκετές περιοχές όπως για παράδειγμα στον Ασωπό, η ρύπανση παραμένει.

Γι αυτό το λόγο, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στο ψήφισμα με το οποίο ανακήρυξε τη δεκαετία 2005 -2015 ως τη Διεθνή Δεκαετία για Δράση, «Νερό για τη Ζωή», έκανε έκκληση για πιο συντονισμένη δράση ώστε να υλοποιηθούν οι διεθνώς συμφωνημένοι στόχοι για την πρόσβαση στο νερό και τις εγκαταστάσεις υγιεινής.

skai.gr

Παγκόσμια ημέρα νερού: «Ζωή» που σπαταλάμε νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός