Πόσο χρόνο να αφιερώνει ο μπαμπάς στο παιδί;

Πόσο χρόνο να αφιερώνει ο μπαμπάς στο παιδί;live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 23-03-2014 ώρα 21:04:09

Η μέχρι τώρα στερεοτυπική θεωρία που ήθελε τους πατεράδες να μην αφιερώνουν πολύ χρόνο στο μεγάλωμα των παιδιών τους φαίνεται να καταρρίπτεται.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι περίπου το 80% των πατεράδων έχει ως πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά του.

Οι άνδρες εκτός από τον πατροπαράδοτο ρόλο του πατέρα-προστάτη έχουν αρχίσει να διεκδικούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, αφού, σύμφωνα την έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, 4 στους 5 μπαμπάδες επιθυμούν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για αυτά.

Η εξισορρόπηση εργασίας και οικογένειας δεν είναι πλέον μόνο γυναικεία υπόθεση

Το αίσθημα ασφάλειας από την εργασία παραμένει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή εργασίας, ωστόσο το ευέλικτο ωράριο που τους επιτρέπει να περνούν περισσότερο χρόνο με την οικογένειά τους έρχεται πάνω από την επιθυμία κατάκτησης πολύ υψηλού εισοδήματος, με το 83% να επιλέγει τη δουλειά του σύμφωνα με το ωράριο και όχι τον μισθό.

Επίσης, το 68% θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικό» να συμμετέχει στις καθημερινές δραστηριότητες ως γονιός, ενώ το 84% πιστεύει ότι είναι «πολύ σημαντικό» να δίνει ενεργά το «παρών» στη ζωή των παιδιών του.

Ο πατέρας παίζει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού

Πολλές είναι οι μελέτες που τονίζουν τα οφέλη που έχει ένα παιδί που περνά ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του, όπως λιγότερο παραβατικές συμπεριφορές και περισσότερο αυτοέλεγχο. Ωστόσο, ο ενεργός ρόλος του πατέρα στο μεγάλωμα των παιδιών φαίνεται να παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο! Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας διεξήγαγαν μια έρευνα, όπου διαπίστωσαν ότι ο χρόνος που περνούν οι έφηβοι ειδικά με τους πατεράδες τους μπορεί να τους προσφέρει ιδιαίτερα οφέλη, όπως αύξηση της αυτοεκτίμησή τους καθώς και της κοινωνικότητάς τους.

Πόσο χρόνο να αφιερώνει ο μπαμπάς στο παιδί; νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Πόσο χρόνο να αφιερώνει ο μπαμπάς στο παιδί;

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός