Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλα

Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλαlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 22-02-2014 ώρα 11:08:17

Υλικά

1 δÏŒση ζύμης για πίτσα ή μια συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

5 μεγαλούτσικες σκελίδες σκÏŒρδου

160-180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο και το σκÏŒρδο και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή. ΑπλÏŽνουμε στον πάγκο εργασίας μας την ζύμη και την ανοίγουμε σε παραλληλÏŒγραμμο φύλλο.

Βοηθάμε στο άνοιγμα και με έναν πλάστη μικρÏŒ, αλλά φροντίζουμε η ζύμη μας να μην έχει πολύ μικρÏŒ πάχος, ÏŽστε να μπορέσουμε αργÏŒτερα να την τυλίξουμε σε ρολÏŒ χωρίς να μας διαλυθεί. Αφού την ανοίξουμε, κρατάμε 2-3 κουταλιές απÏŒ το μείγμα του βουτύρου-σκÏŒρδου στην άκρη, και με το υπÏŒλοιπο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.

ΑπÏŒ πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Φροντίζουμε να καλυφθεί ÏŒλη η επιφάνεια της ζύμης. Στην συνέχεια τυλίγουμε σε σφιχτÏŒ ρολÏŒ απÏŒ την μακριά πλευρά.

Με κοφτερÏŒ μαχαίρι, κÏŒβουμε κομμάτια πάχους 1,5 δαχτύλου περίπου.

Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικÏŒ χαρτί φούρνου, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω. Με ένα κουταλάκι μικρÏŒ, περιχύνουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το μείγμα σκÏŒρδου βουτύρου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα σκορδοψωμάκια μας.

Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλα νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός