Σπιτικό σκοÏδόψωμο με μοτσαÏÎλα
Υλικά
1 δÏŒση ζÏμης για πίτσα ή μια συσκευασία Îτοιμη ζÏμη για πίτσα
100 γρ. βοÏτυρο λιωμÎνο
5 μεγαλοÏτσικες σκελίδες σκÏŒρδου
160-180 γρ. μοτσαρÎλα τριμμÎνη
λίγη ρίγανη
ΕκτÎλεση
Βάζουμε στο μοÏλτι το βοÏτυρο και το σκÏŒρδο και τα χτυπάμε πολÏ καλά να γίνουν αλοιφή. ΑπλÏŽνουμε στον πάγκο εργασίας μας την ζÏμη και την ανοίγουμε σε παραλληλÏŒγραμμο φÏλλο.
Βοηθάμε στο άνοιγμα και με Îναν πλάστη μικρÏŒ, αλλά φροντίζουμε η ζÏμη μας να μην Îχει πολÏ μικρÏŒ πάχος, ÏŽστε να μπορÎσουμε αργÏŒτερα να την τυλίξουμε σε ρολÏŒ χωρίς να μας διαλυθεί. ΑφοÏ την ανοίξουμε, κρατάμε 2-3 κουταλιÎς απÏŒ το μείγμα του βουτÏρου-σκÏŒρδου στην άκρη, και με το υπÏŒλοιπο αλείφουμε την επιφάνεια της ζÏμης.
ΑπÏŒ πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμÎνη μοτσαρÎλα. Φροντίζουμε να καλυφθεί ÏŒλη η επιφάνεια της ζÏμης. Στην συνÎχεια τυλίγουμε σε σφιχτÏŒ ρολÏŒ απÏŒ την μακριά πλευρά.
Με κοφτερÏŒ μαχαίρι, κÏŒβουμε κομμάτια πάχους 1,5 δαχτÏλου περίπου.
ΤοποθετοÏμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμÎνο με αντικολλητικÏŒ χαρτί φοÏρνου, με τις κομμÎνες πλευρÎς πάνω-κάτω. Με Îνα κουταλάκι μικρÏŒ, περιχÏνουμε την επιφάνεια κάθε κομματιοÏ με το μείγμα σκÏŒρδου βουτÏρου που Îχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμÎνο φοÏρνο, στους 180 βαθμοÏς, για 20 λεπτά ή μÎχρι να ροδίσουν τα σκορδοψωμάκια μας.








