Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλα

Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλαlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 22-02-2014 ώρα 11:08:17

Υλικά

1 δόση ζύμης για πίτσα ή μια συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

5 μεγαλούτσικες σκελίδες σκόρδου

160-180 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι το βούτυρο και το σκόρδο και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας την ζύμη και την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο.

Βοηθάμε στο άνοιγμα και με έναν πλάστη μικρό, αλλά φροντίζουμε η ζύμη μας να μην έχει πολύ μικρό πάχος, ώστε να μπορέσουμε αργότερα να την τυλίξουμε σε ρολό χωρίς να μας διαλυθεί. Αφού την ανοίξουμε, κρατάμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα του βουτύρου-σκόρδου στην άκρη, και με το υπόλοιπο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.

Από πάνω πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της ζύμης. Στην συνέχεια τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό από την μακριά πλευρά.

Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε κομμάτια πάχους 1,5 δαχτύλου περίπου.

Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω. Με ένα κουταλάκι μικρό, περιχύνουμε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το μείγμα σκόρδου βουτύρου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα σκορδοψωμάκια μας.

Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλα νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός