ΤαÏαµοσαλάτα από λευκό ταÏαµά
Υλικά συνταγής
400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρÎνιο ψωμί
3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκÏŒ
χυμÏŒ απÏŒ 2 λεμÏŒνια
1/2 κρεμμÏδι
1 κ.σ. άνηθο
500 ml ελαφρÏ ελαιÏŒλαδο ή σπορÎλαιο
ΕκτÎλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερÏŒ, αφοÏ το στραγγίξουμε καλά το βάζουμε στο μπλÎντερ. ΠροσθÎτουμε τον ταραμά, το κρεμμÏδι και το άνηθο.
Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθοÏν. ΠροσθÎτουμε το χυμÏŒ λεμονιοÏ και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθοÏν. ΣταγÏŒνα σταγÏŒνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιÏŒλαδο.
ÎŒσο πιο πολÏ χτυπάμε τα υλικά τÏŒσο πιο απαλή γίνεται η ταραμοσαλάτα μας.
Extra tips επιτυχίας:
Το ελαιÏŒλαδο πρÎπει να πÎφτει με ροή κλωστής για να μην κÏŒψει η ταραμοσαλάτα.








