Τι «φανερώνουν» τα προβλήματα στuσης για την υγεία των ανδρών

Τι «φανερώνουν» τα προβλήματα στuσης για την υγεία των ανδρώνlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 21-03-2014 ώρα 23:10:04

Η έλλειψη ή τα προβλήματα στuσης στους άνδρες, ίσως δεν υποδηλώνουν μόνο το προφανές, αλλά κάτι περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLoS Medicine».

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από περισσότερους από 95.000 άνδρες, ηλικίας άνω των 45 ετών.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, όσοι δεν είχαν ιστορικό καρδιοπάθειας, αλλά έπασχαν από μέτρια στuτική δυσλειτουργία, είχαν κατά 23% περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν με έμφραγμα ή άλλο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, στη διάρκεια μιας διετίας, συγκριτικά με όσους δεν αντιμετώπιζαν κάποια διαταραχή στύσης. Μάλιστα, σε όσους η στuτική δυσλειτουργία ήταν σοβαρή, ο κίνδυνος νοσηλείας για καρδιαγγειακό αίτιο ήταν αυξημένος κατά 35%. Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο νοσηλείας σε όσους ήδη έπασχαν από καρδιολογικό πρόβλημα και ταυτοχρόνως είχαν σοβαρή στυτική δυσλειτουργία κατά την έναρξη της μελέτης, εκτοξευόταν στο 634%. Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που διερευνά τον κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος, όπως το έμφραγμα, σε συνάρτηση με τη σοβαρότητα της στυτικής δυσλειτουργίας.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η αθηροσκλήρωση εκδηλώνεται πρώτα στα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία, όπως αυτά του πeους, και αργότερα στα μεγαλύτερα, όπως οι στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς.

Γι’ αυτό και τονίζουν πως, όταν ένας άνδρας απευθύνεται στον γιατρό εξαιτίας δυσκολιών στην στuση, η επίσκεψή του πρέπει να αποτελεί ευκαιρία για να ελέγχεται και για την καρδιά του.

«Δεν προκαλεί έμφραγμα η στuτική δυσλειτουργία, αλλά απλώς «δείχνει» πως υπάρχει αγγειακό πρόβλημα και το έμφραγμα είναι πιο πιθανό από το αναμενόμενο», εξηγούν χαρακτηριστικά.

e-radio.gr

Τι «φανερώνουν» τα προβλήματα στuσης για την υγεία των ανδρών νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός