Πάνω από 390 δισεκατομμύρια δέντρα στον Αμαζόνιο!

Πάνω από 390 δισεκατομμύρια δέντρα στον Αμαζόνιο!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 24-10-2013 ώρα 11:09:13

Πάνω από 390 δισεκατομμύρια δέντρα που ανήκουν σε 16.000 είδη κατέγραψαν οι επιστήμονες στο δάσος του Αμαζονίου, στο πλαίσιο μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science.

Η μελέτη θεωρείται εξαιρετικά σημαντική γιατί είναι η πρώτη που εξετάζει τη χλωρίδα στην πλήρη έκταση της κοιλάδας του Αμαζονίου.

Όλες οι προηγούμενες μελέτες επικεντρώνονταν στην τοπική και περιφερειακή χλωρίδα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, πάνω από 100 επιστήμονες ανέλυσαν 1.170 από τις παλαιότερες μελέτες που διεξήχθησαν σε τοπικό επίπεδο σε διάστημα δεκαετίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου υπάρχουν 390 δισεκατομμύρια δέντρα από 16.000 είδη, ωστόσο τα μισά από τα δέντρα που καταγράφηκαν ανήκουν σε 227 είδη, τα οποία κυριαρχούν.

Επίσης από τη μελέτη προέκυψε ότι περίπου 6.000 είδη έχουν λιγότερα από 1.000 δέντρα στον πληθυσμό τους και θα μπορούσαν να ενταχθούν στη λίστα με τα απειλούμενα είδη της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα δέντρα στον Αμαζόνιο φύονται σε συγκεκριμένες περιοχές και όχι σε όλο το δάσος. Όταν ένα είδος δέντρου εντοπίζεται σε πολλαπλές περιοχές, πάντα φύεται στον ίδιο τύπο

econews.gr

Πάνω από 390 δισεκατομμύρια δέντρα στον Αμαζόνιο! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, 390 δισεκατομμύρια δέντρα στον Αμαζόνιο

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός