Κομισιόν: Σταματήστε τη χρήση της πλαστικής σακούλας

Κομισιόν: Σταματήστε τη χρήση της πλαστικής σακούλαςlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 16-11-2013 ώρα 14:36:37

Προς τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθύνει έκκληση η Κομισιόν να περιορίσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας. Περισσότερες από 28 δισ. τέτοιες σακούλες καταλήγουν κάθε χρόνο στις χωματερές ή στα υδάτινα δίκτυα, μολύνοντας εδάφη κ θάλασσες και σκοτώνοντας την πανίδα. Ορισμένες χώρες, όπως η Δανία, έχουν ήδη μειώσει εντυπωσιακά τη χρήση αυτού του είδους και η νέα πρωτοβουλία της Επιτροπής έχει ως στόχο να κινητοποιήσει και τις υπόλοιπες να αναλάβουν δράση.

Ωστόσο, ευρωβουλευτές των Πρασίνων υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις αυτές είναι ανεπαρκείς γιατί δεν θέτουν συγκεκριμένους στόχους και αφήνουν την κάθε χώρα να αποφασίσει μόνη της πώς θα περιορίσει τη χρήση των πλαστικών σακουλών. "Οι πλαστικές σακούλες είναι το σύμβολο της καταναλωτικής κοινωνίας μας. Φτιάχνονται από υλικό που αντέχει για εκατοντάδες χρόνια, όμως τις χρησιμοποιούμε μόνο για λίγα λεπτά", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάνεζ Πότοτσνικ. "Ορισμένες χώρες μέλη έχουν ήδη επιτύχει θαυμαστά αποτελέσματα όσον αφορά τη μείωση της χρήσης τους. Εάν ακολουθούσαν και οι άλλες το παράδειγμα αυτό θα μπορούσαμε να μειώσουμε τη συνολική κατανάλωσή τους στην ΕΕ κατά 80%", πρόσθεσε.

Για να εφαρμοστούν οι προτάσεις θα πρέπει να εγκριθούν από τις χώρες-μέλη και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως είπε ο Πότοτσνικ, η Επιτροπή θέλει "να εισάγει την υποχρέωση της μείωσης" για να αντιμετωπιστεί αυτό το "πολύ σοβαρό κ ορατό περιβαλλοντικό πρόβλημα" εξαιτίας του οποίου δημιουργείται στην ανοιχτή θάλασσα "μια νέα ήπειρος από σκουπίδια". Η πρόταση της Επιτροπής ωστόσο αφήνει τις χώρες-μέλη να επιλέξουν μόνες τους τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν, όπως για παράδειγμα αν θα φορολογήσουν τις σακούλες ή θα επιβάλουν περιορισμούς στο μάρκετινγκ.

thestival.gr

Κομισιόν: Σταματήστε τη χρήση της πλαστικής σακούλας νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός