Την 5η θέση των πιο μολυσμένων πόλεων στην Ευρώπη καταλαμβάνει η... Θεσσαλονίκη

Την 5η θέση των πιο μολυσμένων πόλεων στην Ευρώπη καταλαμβάνει η... Θεσσαλονίκηlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 07-11-2013 ώρα 16:03:34

Απογοητευτικά τα τελευταία επίσημα στοιχεία από το 2010, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ερευνών για τον καρκίνο.

Η ρύπανση οφείλεται για 223.000 θανάτους από καρκίνο των πνευμόνων παγκοσμίως, ενώ ως βασικές πηγές της αναφέρονται οι μεταφορές, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι εκπομπές από εργοστάσια, καθώς και οι ρύποι από τη θέρμανση και το μαγείρεμα στα σπίτια.

Παρότι ήταν γνωστό ότι η ρύπανση του αέρα μπορεί να πυροδοτήσει παθήσεις στην καρδιά και στους πνεύμονες, είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες του ΠΟΥ την συνδέουν με την εμφάνιση καρκίνου. Εκτός από τον καρκίνο των πνευμόνων, είδαν επίσης ότι συνδέεται και με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στην ουροδόχο κύστη.

Πάνω από τα μισά περιστατικά καταγράφονται σε Κίνα και Ανατολική Ασία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία είναι η περιοχή με τις πόλεις με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ όλο και επιδεινώνεται η κατάσταση σε μέρη του κόσμου όπου υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το qz.com πόλη με τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η Ahwaz στο Ιράν, δεύτερη έρχεται η Ulaanbaatar στη Μογγολία. Όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές χώρες πρώτη έρχεται η Plovdiv της Βουγλαρίας, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.

to-gamato.com

Την 5η θέση των πιο μολυσμένων πόλεων στην Ευρώπη καταλαμβάνει η... Θεσσαλονίκη νέα, eidiseis, ειδήσεις, news

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός