Ο χαμαίρωπας. Ένας φοίνικας που ταιριάζει παντού!

Ο χαμαίρωπας. Ένας φοίνικας που ταιριάζει παντού!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 28-01-2014 ώρα 20:43:50

Φοίνικας στο κέντρο της πόλης;Κι όμως…..

Ο χαμαίρωπας είναι ένα φοινικοειδές φυτό της δυτικής Μεσογείου που κατάγεται από το Μαρόκο και αντέχει στην παγωνιά αλλά και στην ξηρασία… πόσο αντιφατικό, κι όμως ισχύει.

Ο φοίνικας γενικότερα είναι το σύμβολο νίκης των αρχαίων Ελλήνων.

Φυτό με μεγάλη καλλωπιστική αξία και με ιδιαίτερη χρήση στην κηποτεχνία.

Ανήκει στην κατηγορία των δίοικων φυτών, που σημαίνει πως υπάρχουν δέντρα με μόνο αρσενικά άνθη και δέντρα με μόνο θηλυκά άνθη. Τα άνθη του είναι μικρά, κίτρινα και σχηματίζουν βοτριώδεις ταξιανθίες.

Είναι ένα φυτό το οποίο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με εχθρούς κι ασθένειες κι έτσι μπορεί ο καθένας μας να το έχει στον κήπο του, στην αυλή του ακόμα και στο μπαλκόνι του. Ακόμα και κάποιος που δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τον κήπο του, ή δεν έχει την πείρα ή δεν το «έχει» με την κηπουρική, είναι το πιο κατάλληλο φυτό.

Δεν έχει απαιτήσεις σε νερό, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τον Χειμώνα κι αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες του Καλοκαιριού αλλά και στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Φυτεύεται σε συστάδες ή και μεμονωμένα, σε βραχόκηπους. Την ίδια ομορφιά όμως έχει και φυτεμένος σε γλάστρα. Η ομορφιά του φυτού οφείλεται στα μεγάλα παλαμοσχιδή φύλλα του αλλά και στον αξιοπερίεργο τρίχινο κορμό του.

Ένα φυτό για απαιτητικούς που θέλουν να «ταξιδεύουν» σε μέρη εξωτικά.

 

Έφη Παπαδοπούλου

Γεωπόνος

Ο χαμαίρωπας. Ένας φοίνικας που ταιριάζει παντού! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Ο χαμαίρωπας. Ένας φοίνικας που ταιριάζει παντού!

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός