Σεφλέρα: Ένα παρεξηγημένο φυτό!

Σεφλέρα: Ένα παρεξηγημένο φυτό!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 08-12-2013 ώρα 13:19:45

Ένα τροπικό φυτό που κατάγεται από την Μαλαισία, το οποίο είναι πολύ γνωστό και διαδεδομένο στην Ελλάδα. Η Sefflera Gold capella όπως είναι το λατινικό της όνομα, ανήκει στα δημοφιλέστερα «πράσινα» φυτά εσωτερικού χώρου.

Έχει δενδροειδή ανάπτυξη και φτάνει σε πολύ εντυπωσιακά μεγέθη μετά από μερικά χρόνια φροντίδας. Η καλλωπιστική αξία του φυτού οφείλεται στην ιδιαιτερότητα που έχουν τα φύλλα του, όπου διακλαδώνονται κυκλικά σε πεντάδες, σαν τα δάχτυλα του χεριού μας.

Είναι από τα ανθεκτικότερα φυτά, αντέχει στη ζέστη και στο κρύο, ίσως

γι’ αυτό και είναι τόσο παρεξηγημένο φυτό. Το ότι είναι ανθεκτικό, δε σημαίνει πως δε χρειάζεται καθόλου φροντίδα. Γνωρίζοντας πως ανήκει στην κατηγορία των τροπικών φυτών, θεωρούμε ως δεδομένο την ελάχιστη προσοχή μας. Δε πρέπει όμως να ξεχνάμε πως είναι ένας ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται την φροντίδα μας και την προσοχή μας. Λίγη υγρασία και ένα φωτεινό μέρος είναι τα ζητούμενα του φυτού μας.

Η σεφλέρα μπορεί να διακοσμήσει, εκτός από τον χώρο του σπιτιού μας, τον χώρο εργασίας μας, χώρους υποδοχής ενός ξενοδοχείου αλλά και να καλύψει άχαρες γωνιές κάποιου χώρου. Από τις πρώτες μέρες της άνοιξης ώς και τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου μπορεί να στολίζει τον κήπο μας αλλά και το μπαλκόνι μας, μιας και η ανθεκτικότητα του φυτού είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Η σεφλέρα ζει πολλά χρόνια και μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς. Έτσι λοιπόν, αν την περιποιηθούμε με τον κατάλληλο τρόπο θα μας κρατάει συντροφιά για πολλά πολλά χρόνια.

 

Έφη Παπαδοπούλου

Γεωπόνος

Σεφλέρα: Ένα παρεξηγημένο φυτό! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Σεφλέρα, Ένα παρεξηγημένο φυτό, Sefflera Gold capella

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός