Φίκος Μπέντζαμιν : Ο βασιλιάς των καλλωπιστικών φυτών!

Φίκος Μπέντζαμιν : Ο βασιλιάς των καλλωπιστικών φυτών!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 13-12-2013 ώρα 21:43:43

Δεν κατέχει τυχαία τον τίτλο του Βασιλιά των καλλωπιστικών φυτών.

Ποιο σπίτι δεν διακοσμείται με έναν φίκο μπέντζαμιν; Ποιο γραφείο δεν καλύπτει μια κενή του θέση μ’έναν φίκο;

Είναι το επίσημο δέντρο της Μπανγκόκ, πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης.

Χρησιμοποιείται στην αρχιτεκτονική τοπίου και σε φυσικές συνθήκες μπορεί να φτάσει τα 30 μέτρα σε ύψος. Στις περιοχές που αυτοφύεται, ο μικρός καρπός του αποτελεί αγαπημένη τροφή για κάποια πουλιά.

Στην Ελλάδα τα καταφέρνει εξίσου καλά και σε εξωτερικούς χώρους όπου αναπτύσσεται πολύ σε μεγάλες γλάστρες αν η περιποίηση του είναι σωστή.

Έχει λεπτά κλαδιά με απανωτά χωρίσματα, τα οποία δίνουν στο φυτό ένα κομψό σχήμα, που μοιάζει με δέντρου. Καλύπτεται από μικρά, γυαλιστερά, γλωσσοειδή φύλλα. Είναι φυτό με λίγες απαιτήσεις και σχετικά εύκολο στην φροντίδα του. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτό το φυτό είναι η ξαφνική πτώση των φύλλων του. Αυτό οφείλεται συνήθως σε κάποια μετακίνηση του φυτού, σε έκθεση του σε ρεύματα ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Χρειάζεται αρκετό φως αλλά όχι απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ηλίου γιατί ενδέχεται τα φύλλα του να καούν.

Έρευνες της Ν.Α.Σ.Α την δεκαετία του ’80 έδειξαν πως ο φίκος μπέντζαμιν έχει υψηλή ικανότητα απορρόφησης τοξικών ουσιών όπως η Φορμαλδεΰδη. Εκτός λοιπόν από την ομορφιά που μας χαρίζει, βοηθά αρκετά στην ατμόσφαιρα του σπιτιού όσον αφορά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που δημιουργούνται από τις οικιακές συσκευές και απορροφά τον καπνό. Έτσι μας κάνει να ζούμε πιο ευχάριστα… Ένας φίκος στο γραφείο ή το σπίτι λοιπόν σίγουρα θα σας ανεβάσει τη διάθεση!

Και για τους πιο «μερακλήδες» του είδους, ένας φίκος τύπου Μπονσάι ή φίκος σε σχήμα μπάλας θα καλύψει και τα πιο απαιτητικά γούστα…

Δοκιμάστε το…!!!

 

Έφη Παπαδοπούλου

Γεωπόνος

Φίκος Μπέντζαμιν : Ο βασιλιάς των καλλωπιστικών φυτών! νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Φίκος Μπέντζαμιν

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός