Βάρη για την απώλεια λίπους

Βάρη για την απώλεια λίπουςlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 25-02-2014 ώρα 23:58:06

Η πιο συνηθισμένη γυμναστική που επιλέγουν άτομα που θέλουν να αδυνατίσουν είναι η αερόβια άσκηση, τις περισσότερες φορές όμως από μόνη της δε φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. H προπόνηση με βάρη είναι εξίσου αν όχι πιο αποτελεσματική από την αερόβια άσκηση για την απώλεια λίπους, η καλύτερη όμως λύση για όσους θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα τους είναι ο συνδυασμός των δύο.Με την προπόνηση δύναμης ο οργανισμός καταναλώνει μεγάλο αριθμό θερμίδων, όχι μόνο κατά την διάρκεια της άσκησης, αλλά και αρκετές ώρες μετά. Eνα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της προπόνησης με βάρη είναι ότι αυξάνεται η ευαισθησία της ινσουλίνης στον οργανισμό μας συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση χαμηλού σωματικού λίπους. Συγκεκριμένα:

-     Αυξάνει την  μυϊκή μάζα, αυξάνοντας  έτσι τον βασικό μεταβολισμό, με τελικό αποτέλεσμα την κατανάλωση περισσότερων θερμίδων κατά την διάρκεια της ημέρας.

 -    Αυξάνει την δύναμη βοηθώντας στον καλύτερο έλεγχο των κινήσεων και της ισορροπίας, καθώς και στην μείωση του πόνου στις αρθρώσεις

 -   Συμβάλει στην μείωση του σπλαχνικού λίπους , αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης του διαβήτη.

-    Τέλος, η προπόνηση δύναμης συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός υγιούς και καλοσχηματισμένου σώματος.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θετικά της προπόνησης δύναμης. Ο μυϊκός ιστός είναι περισσότερο ενεργός μεταβολικά από τον λιπώδη ιστό. Αυτό σημαίνει πως ένα γραμμάριο μυϊκού ιστού μπορεί να καταναλώσει 10-20 θερμίδες την ημέρα, ενώ ένα γραμμάριο λιπώδη ιστού μπορεί να καταναλώσει μόνο 2-5 θερμίδες την ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο  όταν χάνουμε λίπος και κερδίζουμε μυϊκό ιστό θα φαινόμαστε πιο λεπτοί. Ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης, άσκησης ενδυνάμωσης και προσεγμένης διατροφής θα βοηθήσει στην γρηγορότερη απώλεια βάρους και λίπους.

Ενσωματώστε λοιπόν την προπόνηση με βάρη στο πρόγραμμα σας ακολουθώντας τις παρακάτω απλές βασικές αρχές:

-    Ξεκινήστε με τέσσερις ή πέντε ασκήσεις για όλο το σώμα ανά προπόνηση. Προτιμήστε ασκήσεις που συμμετέχει όλο το σώμα.  Επιλέξτε σύνθετες ασκήσεις όπως είναι το σκουώτ και οι προβολές, ασκήσεις πίεσης, μπάρες, αλτήρες ή τροχαλίες ώστε να τονώσουμε την καρδιά και την αναπνευστική δράση.

- Η ένταση (τα κιλά) στην αρχή ενός προγράμματος πρέπει να είναι μέτρια. Ένας γενικός κανόνας είναι να μπορούν να εκτελεστούν 8 με 10 επαναλήψεις, με τις τελευταίες δυο επαναλήψεις να σας δυσκολεύουν.

-     Η συνολική επιβάρυνση πρέπει να είναι πολύ προοδευτική. Η απότομη αύξηση των κιλών, των σετ και της συχνότητας όπου κάνει κάποιος βάρη, αυξάνει την πιθανότητα τραυματισμού.  

- Στην αρχή ενός προγράμματος ζητήστε τη βοήθεια ενός έμπειρου γυμναστή. Η προπόνηση δύναμης είναι πολύ αποτελεσματική και διασκεδαστική, αλλά χρειάζεται να μάθετε τις τεχνικές των ασκήσεων για να έχετε τα επιθυμητά  αποτελέσματα αλλά και για αποφυγή τραυματισμών. - Διασκεδάστε. Η άσκηση κάθε μορφής πρέπει να είναι ευχάριστη και να αποτελεί την πιο ανέμελη στιγμή της ημέρας.

 

Ζωή Τσίκου

Γυμνάστρια

Βάρη για την απώλεια λίπους νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Βάρη για την απώλεια λίπους, Ζωή Τσίκου, Γυμνάστρια, Γυμναστικη, gym , gumnastiki, varos, kila, κιλα

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός