Η καρδιά μιας πριγκίπισσας! “Η αρχή της καλοσύνης εις τους αιώνες”

Η καρδιά μιας πριγκίπισσας! “Η αρχή της καλοσύνης εις τους αιώνες”live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 22-03-2014 ώρα 23:49:43

Πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα Σπένσερ

Η προσωπικότητα της διαψεύδει τα παραμύθια που θέλουν τις βασίλισσες κακίες και τρομακτικές. Επιβεβαιώνει όμως πως τα παραμύθια υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Μια Σταχτοπούτα που έγινε Πριγκίπισσα και έπειτα πέρασε στους αιώνες ως μια Ωραία Κοιμωμένη. Βέβαια μπορεί η πριγκίπισσα Νταϊάνα να μη ξύπνησε από το 1997, ωστόσο το πνεύμα και οι ηλιαχτίδες αγάπης εκπέμπουν τόσα χρόνια μετά. Η ζωή της ένας δρόμος προσφοράς αγάπης και μόνο.

Προσέφερε, πάλευε, απαιτούσε τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου, βροντοφώναζε την ειρήνη και άγγιζε τον άνθρωπο. Η πριγκίπισσα  Νταϊάνα μένει στη συνείδηση του κάθε ανθρώπου ως η « πριγκίπισσα του λαού». Έτσι χαρακτήρισε τον εαυτό της και όχι αδίκως. Προσέφερε απλόχερα την έμπρακτη ενέργειά της στο κοινωνικό σύνολο ως ακτιβίστρια, περιθάλποντας φτωχούς και αρρώστους. Με μεγάλη ευαισθησία στα παιδιά. Μπορεί να έζησε μόνο 36 χρόνια  ( Νόρφολκ, Αγγλία 01.07.1961 – Γαλλία, Παρίσι 31.08.1997), αλλά η μεγάλη φιλανθρωπική της δράση, ο πλούσιος ψυχικός της κόσμος και η παιδική αγνότητα της , την ανύψωσαν ως προσωπικότητα λατρείας σε όλο τον κόσμο.

Ήταν η μόνη Πρώτη Κυρία της εποχής της και εξακολουθεί να είναι ακόμα και σήμερα, που πλησίασε φορείς του AIDS , αγκάλιαζε ναρκομανείς και στάθηκε στο πλευρό ορφανών με μητρική θαλπωρή. Μια από τις τελευταίες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες της πριγκίπισσας Νταιάνας ήταν η στράτευσή της στον αγώνα για την απαγόρευση των ναρκών. Χωρίς καμία αμφιβολία μπορεί να κατείχε ένα βασιλικό στέμμα , ωστόσο μας απέδειξε πως κατείχε μια πραγματική βασιλική καρδιά.

Μια κοινή θνητή γαλαζοαίματη, την οποία αγάπησαν όλοι για την αυθόρμητη αγκαλιά και το ζεστό χαμόγελο της και την οποία θα αγαπούν και οι μεταγενέστερες γενιές που θα την μελετήσουν από καρδιάς.

Για εμάς τους νεότερους, που στις ψυχοφθόρες τούτες εποχές αναζητάμε την φερέγγυα αγάπη, την αλληλεγγύη στον κόσμο και μια ειρήνη που θα προσφέρει ανάσες ευτυχίας, ας γίνει ο αγνός χαρακτήρας της το πρόσωπο που θα αντανακλάται μέσα από τον καθρέπτη μας.

 

Αλχαζίδου Χρ. Ελπίδα

Παιδαγωγός

 

Δυο μεγάλες γυναίκες σε μια φωτογραφία: Μητέρα Τερέζα και πριγκίπισσα Νταϊάνα. 

Η καρδιά μιας πριγκίπισσας! “Η αρχή της καλοσύνης εις τους αιώνες” νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, Πριγκίπισσα της Ουαλίας Νταϊάνα Σπένσερ, lady diana

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός