Σσσσ .....μην μιλάς

Σσσσ .....μην μιλάςlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!
Δημοσίευση: 15-04-2014 ώρα 0:07:15

Στην Ελλάδα του συμβιβασμού και της επιλεκτικής μνήμης,έχουμε μπολιαστεί με την πρακτική της κραυγής όταν αδικούμαστε και την επιλογή της σιωπής όταν ευνοούμαστε.

Άλλωστε,έχουμε μάθει να προσεταιρίζουμε πολιτικούς,να γινόμαστε <<αυλοκόλακες>>,αποσκωπόντας στην προσωπική μας εύνοια και όταν δεν πραγματοποιηθεί το αίτημα μας,να μεταμορφωνόμαστε σε αγελαία μάζα που απλώς βοά χωρίς να επιχειρηματολογεί.

Είμαστε αυτοί που όταν θίγονται τα συμφεροντά ενός άλλου εργασιακού κλάδου δείχνουμε πλήρη αδιαφορία,αλλά όταν αισθανθούμε εμείς αδικημένοι απαιτούμε βοήθεια και από τους υπόλοιπους.

Σε μια ευνομούμενη όμως πολιτεία,σε ένα κράτος δικαίου και ισονομίας,ποτέ το ατομικό συμφέρον δεν δύναται να εξασφαλίσει την ευδαιμονία της κοινωνίας.Ο βασικός στόχος κάθε πολίτη, που σεβέται τον συνανθρωπό του, θα πρέπει να είναι η ανέλιξη του κοινωνικού συνόλου και η συλλογική ευημερία.

Αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος,που απαιτεί συνεχή προσπάθεια, συνδέεται με την κοινωνική αλληλεγγύη και προυποθέτει την ύπαρξη ιδανικών και αξιών που δεν αγοράζονται στα <<φτήνα παζάρια>> της εποχής, αλλά αποκτιούνται με την πνευματική καλλιέργεια και την όξυνση της κριτικής σκέψης.

Επιπροσθέτως, θεωρεί απαραίτητη την καταπάτηση του εγωισμού,την ενάσχοληση με τα κοινά και την βαθειά γνώση της πραγματικότητας.Μιας πραγματικότητας, που παρουσιάζεται χαλκευμένη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προσπαθούν εναγωνίως να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, αφού σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να αλλάξουν τα καθεστηκότα.

Είναι κοπιώδες να αλλάξει η μοίρα μιας χώρας αλλά είναι απογητευτικό να μην γίνει καν προσπάθεια.Είναι ανώφελο να γυρεύει κανείς επίγειους σωτήρες,δεν υπάρχουν,μα και να υπήρχαν σίγουρα δεν θα μπορούσαν μόνοι τους να καλυτερέψουν τις ζωές μας.

Για αυτό,άδραξε την κάθε ευκαιρία που σου δίνεται και προσπάθησε να προσφέρεις στο κοινό καλό,διότι με την βελτίωση της κοινωνίας, είναι πολύ πιθανό να βελτιωθεί και η δική σου ζωή.

Βέβαια υπάρχει και άλλη επιλογή, που βασίζεται αποκλειστικά στην προσωπική ανάδειξη,που αδιαφορεί για την κοινωνική βελτίωση και που της αρέσει να <<σιωπά>>.

Αν εσύ που διαβάζεις αυτή την στιγμή το συγκεκριμένο άρθρο, πιστεύεις πως η δεύτερη επιλογή είναι ορθότερη,δεν έχεις παρά να την ακολουθήσεις.

Μην μιλάς λοιπόν και μην κρίνεις,δεν θα σώσεις εσύ τον κόσμο,άσε να το κάνουν άλλοι.Μείνε παγερά αδιάφορος για τις χιλιάδες ανέργων και τις καθημερινές αυτοκτονίες,άλλωστε εσύ έχεις δουλειά.Μην στηλιτεύεις τις ατασθαλίες των πολιτικών και ειδικά τώρα, που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο,ξαναγίνε επαίτης βοηθώντας πολιτικούς καιροσκόπους.

Μα πάνω από όλα, μην μιλάς για την κατεστραμένη γενιά μας,ξέρεις σε ποια γενιά αναφέρομαι ε? Σ αυτή που όταν σπούδαζε,πίστευε ότι της ανήκει ο κόσμος και μόλις αποφοίτησε αντιλήφθηκε πως η μόνη λύση επιβίωσης είναι η φυγή στο εξωτερικό.Επιπλέον μην τιμωρήσεις αυτούς που σε αναγκάσαν να θεωρείσαι ευνοημένος, επειδή πιθανώς εξασφαλίζεις τις βιοτικές σου ανάγκες και τέλος μην ασχοληθείς με την αδικία που επικρατεί στον κοινωνικό σου περίγυρο, κλείσε τα ματιά στην δυστυχία του διπλανού σου και φέρσου εγωιστικά.

Ζήσε λοιπόν στην σιωπή και δέξου τα όλα, με την λογική του <<μη αναστρέψιμου>> και πνίξε μέσα σου κάθε αίσθημα διαμαρτυρίας και αντίδρασης

Μα όταν κάποτε θελήσεις να μιλήσεις, μην αναρωτηθείς γιατί δεν θα σε ακούει κανεις,θα είναι ο κόσμος που εσύ έφτιαξες.

Η επιλογή είναι δική σου........

 

Διονύσης Κοσκινάς, Φιλόλογος-Ιστορικός

Σσσσ .....μην μιλάς νέα, eidiseis, ειδήσεις, news, μην μιλάς, Διονύσης Κοσκινάς, Φιλόλογος-Ιστορικός

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.

Δείτε ακόμα ...

 • Η ζωή της οθόνηςlive-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  25-07-2014 Η ζωή της οθόνης

  Είναι ιδίωμα του ανθρώπου να θεωρεί απαραίτητο ότι του πλασάρει πολύ έντεχνα η τεχνολογία της κενότητας.Μια τεχνολογία που ...

 • << Τα greeklish δεν είναι γλώσσα>>live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  26-06-2014 >

  Η γραφή των ελληνικών με λατινικούς χαρακτήρες, το επονομαζόμενο ‘’greeklish’’, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την ελληνική γλώσσα, ...

 • <<Ας..... αποτιμήσουμε>>, του Διονύση Κοσκινά!live-in | Η Έξυπνη, Αντικειμενική και Εναλλακτική Ενημέρωση!

  02-06-2014 , του Διονύση Κοσκινά!

  Είναι φανερό πως έχουμε εισέλθει σε μια νέα περίοδο πολιτικού βίου,όπου το παλαιότερο κλασικό κομματικό δίπολο δεν ...

Φιλο-λογώντας Η ζωή της οθόνης

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Live In Magazine Live In Magazine Καλοκαίρι 2015

Ομάδα διαχείρισης LIVE-IN

Σκέψεις Σκέψου…. Θετικά!

Γιώτα Παπαδοπούλου

Καιρός